Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoek vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Hoek? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €92,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Soms win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit de wereld aan verschillende producten. Op dit platform check je een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop bekijk je een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Hoek en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

  • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
  • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
  • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
  • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
  • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-hoek

Zonnescherm laten plaatsen in Hoek

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoek via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten uit de buurt. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

  1. Welk type heb ik nodig?

    De eerste vraag is wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

  2. Afmetingen

    Geef de maten door van het product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

  3. Bediening keuzemogelijkheden

    Kies de gewenste bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

  4. Vergelijk leveranciers

    De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Hoek en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

  5. Montage

    Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De specialist hangt het uitvalscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Loop na of het product goed is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Hoek

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Hoek is de meest efficiënte manier om je woning wat te verkoelen. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele systemen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei vormen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot wel €2550. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest geziene types.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Tip: het systeem kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven komen uit tussen de €900 t/m €2025.

  • Perfect voor terraszonwering.
  • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
  • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven liggen tussen de €425 tot wel €1200.

  • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
  • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
  • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Hoek is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De kosten variëren tussen de €350 – €1075.

  • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
  • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
  • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen tussen de €260 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Hoek.

  • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
  • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
  • Enorm lange levensduur.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van het huis. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties liggen zo tussen de €700 tot zo’n €1800.

  • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
  • Het vrije zicht blijft behouden.
  • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

  • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
  • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
  • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Hoek: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten schommelen tussen de €390 en €825. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te monteren, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan diverse modellen zoals elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €47,50 en €165.

  • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
  • Rolgordijnen kopen in Hoek: gemakkelijk zelf te installeren.
  • Te bestellen in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en huiselijke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €90 tot +/- €425.

  • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
  • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
  • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met tarieven van €50 tot €165.

  • Een speels en vrolijk systeem.
  • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
  • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hoek: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen als bamboe, stof, PVC, kunststof, hout. Met houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €80 tot wel €250.

  • Eventueel ook half open te zetten.
  • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van aluminium, hout, bamboe, kunststof, stof. Geschikt voor brede / grote ramen en bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij gemiddeld €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

  • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
  • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
  • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Hoek inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen starten vanaf €460. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

  • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
  • Een heel kindvriendelijk product.
  • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hoek zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, hordeur, voorzethor, inzethor, rolhor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven beginnen bij €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

  • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam.
  • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
  • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 29 april 2024 worden gecalculeerd via allerlei opties: het soort model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hoek in april 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2375
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €140
Lamellen200 x 180 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €270
Plisségordijnen195 cm breed€115 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hoek. In het volgende schema vind je een overzicht met de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

  • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
  • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
  • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
  • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
  • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
  • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
  • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
  • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
  • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
  • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
  • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
  • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma & Kwantum, Formido, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
  • Zie ook: Husol, Roma, Deponti, Weinor, Novoferm, Bece & Lumenguard, Dickson, Copaco, Milano, Schlappi, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Terneuzen

Goedkope zonwering kopen in Hoek? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna tonen wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vergelijk je ook monteurs en bedrijven in Eede, Zaamslag en Spui.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

  • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
  • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
  • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
  • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
  • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
  • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
  • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in veel kleuren, motiefjes en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Hoek?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De normale kosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €240 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €830). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per raampartij). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hoek?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Hoek. In dat geval komt in capabele montagepartner die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het product vakkundig installeren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met slinger of band is op zich ok, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4542

Plaats een reactie