Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Markiezen

Markiezen zijn mooie zonneschermen om te zien. een markies geeft een huis echt net dat beetje extra uitstraling. Vooral een beetje een idyllische of exclusieve look. Dit zorgt er ook voor dat markiezen echt goed tot hun recht komen bij de wat exclusievere huizen of de wat oudere vrijstaande woningen. Natuurlijk staat een markies ook goed bij een normaal rijtjes huis. Een groot voordeel van markiezen is dat de zijkanten ook dichtgemaakt zijn. Dit zorgt ervoor dat via de zijkanten ook geen zonlicht naar binnen valt en zo vermijd u die vervelende minuten waarbij de zon precies tussen uw zonnescherm doorschijnt in uw gezicht. Als eventuele geschikte alternatieven heb je de buitenjaloezieën en de betaalbare rolluiken.

Soorten Markiezen

Markiezen worden gemaakt uit aluminium of uit hout. Aluminium markiezen zijn zoals u waarschijnlijk wel verwacht had wat onderhoudsvriendelijker dan de houten markies. De aluminium markiezen zijn ook zeer stevig en mooi om te zien en ze benaderen echt de mooi look van de originele houten markiezen. De hedendaagse markiezen kunnen in tegenstelling tot de vroegere markiezen gemakkelijk buiten blijven hangen wanneer het winter is. De materialen zijn namelijk uitermate geschikt om onze winters zonder problemen te overleven. Voor markiezen zijn vele verschillende soorten doekkleuren te vinden en zo kunt u vrijwel altijd een mooi zonnescherm krijgen die past bij uw huis. Het feit dat een markies niet eens veel duurder is dan een normaal ander zonnescherm zorgt ervoor dat markiezen steeds vaker verkocht worden. Er zijn verschillende modellen markiezen. De meest voorkomende modellen zijn:

  • Standaard model
  • Pet model
  • Klap model

Het Pet model heeft wat weg van een pet. Deze markies is wat hogen dan een standaard model, zodat u nog steeds goed weg kunt kijken. Het klap model steekt wat verder uit van de gevel. Het kan dus goed gebruikt worden om het terras te overkappen, zodat u geen parasol nodig heeft.

Doeken en bediening voor Markiezen

De stof gebruikt bij markiezen is meestal goed bestand tegen de elementen, schimmel en dergelijke. Ook beschermt het doek tegen UV-stralen. Zoals eerder al genoemd zijn praktisch alle kleuren doek te krijgen en reparatie van uw markies is ook mogelijk. Qua bediening van markiezen is er van alles mogelijk. zo kunt u via een standaard band uw markies laten zakken en kan het elektronisch gebeuren. Het is verder ook mogelijk om uw markies naar beneden of naar boven te doen van binnen of van buiten. Indien u de bediening binnen wilt moet u er natuurlijk rekening mee houden dat er dan een gat in uw muur gemaakt moet worden om zo uw zonnescherm van binnen  uit te kunnen besturen. Het is zelfs nog mogelijk om markiezen te besturen met een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kunt u dan gewoon vanaf de bank uw markies naar boven of naar beneden doen.