Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vouwgordijnen

Een vouw gordijn is de trend van het moment. Dit type raamdecoratie wint razend snel aan populariteit en met reden. Het vouw gordijn heeft een hoog decoratief karakter en draagt bij aan de uitstraling van de kamer. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden die het erg handig maken in gebruik en uw wooncomfort verhogen.

Baleinen, Bediening, Bewerking
Een vouw gordijn bestaat in basis uit brede stroken, segmenten die over elkaar worden gevouwen wanneer het gordijn omhoog getrokken wordt. Net als ieder ander gordijn hangt het normaal gesproken ‘slap’ om het een nonchalant en organisch karakter te geven. Bent u juist op zoek naar trendy en modieus? Kies van voor een vouw gordijn met baleinen. Deze staven zitten tussen de segmenten in en ondanks dat ze niet veel wegen (gemaakt van kunststof) geven ze het vouw gordijn een strak karakter.

De bediening van een vouw gordijn is net als ieder ander gordijn, met een kunststof of metalen ketting. Ook kunt u kiezen voor elektrische bediening, maar dit is normaal gesproken alleen de investering waard wanneer u er niet goed bij kunt of het raam erg groot is (en het vouw gordijn dus ook). De bediening gaat erg eenvoudig en vereist weinig kracht.

U heeft de meeste keus uit de bewerking van het vouw gordijn. Een effen kleur voor een groot, strak vlak of juist een bijzonder motief die past bij uw meubilair? Daarnaast hebt u de keus uit een transparant, semi-transparant of verduisterende stof. Hiermee bepaalt u zelf hoeveel licht er binnen valt en de mate van privacy in uw huis.

Verduisterende vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn de trend en een verduisterend vouwgordijn is dé oplossing voor het creëren van privacy of het tegengaan van vervelend licht. Extra privacy in de badkamer of huiskamer, heerlijk slapen zonder overlast van de lantaarnpaal op straat of de lichte zomermaanden. Een gewilde keus voor velen.

Transparant is dan wel de standaard uitvoering, verduisterend verhoogt de prijs helemaal niet veel en heeft wel verschillende voordelen. Direct de prijs weten van een verduisterend vouwgordijn? Start de kostenplanner en bereken uw prijs.

Extra privacy

Zelfs met vitrage of een normaal vouwgordijn blokkeert u niet het complete zicht door het raam. Iedereen die langs het raam loopt kan naar binnen kijken. Ook voor de badkamer of slaapkamer is extra privacy meer dan gewenst. Een verduisterend vouwgordijn blokkeert het zicht compleet zodat u in alle rust kunt genieten van uw vrije tijd zonder pottenkijkers. Bekijk ook tips en tricks voor Jaloezieën en informatie over rolgordijnen.

Verduisteren van de kamer

Slaapt u slecht wanneer het licht is op uw kamer? Of is uw decor afgestemd op een warme, donkere sfeer? Dan is een verduisterend vouwgordijn ideaal. Een vouwgordijn hoeft u ook niet compleet te sluiten, u bepaalt dus zelf hoeveel licht er binnenvalt. En kiest u voor een verduisterend vouwgordijn met 2 lagen stof (1 transparant en 1 verduisterend) dan hebt u het beste van twee werelden. Zie ook: Slaapkamer verduisteren, is een donkere kamer echt belangrijk?

Alles is mogelijk met een verduisterend vouwgordijn

Een vouwgordijn is uniek in haar soort. Er zijn tal van kleuren en motieven verkrijgbaar, ook voor de verduisterende variant en dit type gordijn heeft een hoog decoratief karakter. Meerdere segmenten naast elkaar los van elkaar te bedienen, met baleinen voor een extra strak effect, elektronische bediening en nog veel meer. Wilt u alles weten van vouwgordijnen en wilt u goed advies gecombineerd met een scherpe prijs? Vul dan het aanvraagformulier in en kom in contact met lokale raambekleders gespecialiseerd in vouwgordijnen!

Baleinen vouwgordijnen

Vouwgordijnen met baleinen zijn bijzonder sfeervol in uw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte in huis of appartement. Ze combineren het gemak van een rol gordijn (snel en makkelijk openen en sluiten), maar bieden de uitstraling van het klassieke gordijn.

Een vouwgordijn is meestal gemaakt van polyester of katoen en daarom zijn ze verkrijgbaar in alle stijlen. Modern of klassiek, chique of vrolijk met een motiefje. En afhankelijk van de stof die u kiest kan deze kleurvast en/of krimpvast geleverd worden. De lichtinval regelen met een vouwgordijn gaat overigens perfect, u kunt namelijk kiezen voor 3 verschillende uitvoeringen van de stof.

  1. Transparant voor extra veel lichtinval, ideaal in keuken of woonkamer.
  2. Semi-transparant, handig in het zitgedeelte van uw woonkamer zodat u geen last heeft van weerkaatsend licht op uw televisie.
  3. Verduisterend, handig op uw slaapkamer zodat u geen last heeft van de zon in de zomermaanden of koplampen van voorbijrijdende auto’s.

Maar dit zijn nog niet alle mogelijkheden van vouwgordijnen. Wat dacht u van een contrasterende bies (als het ware een stoffen lijst rondom het vouwgordijn), elektrische bediening of een koof.

Wat zijn baleinen vouwgordijnen?
Baleinen wordt vaak over gesproken bij vouwgordijnen, maar wat zijn het nu eigenlijk? Baleinen in vouwgordijnen zijn staafjes die in de vouw zitten van ieder segment van de stof. Deze staafjes maken het gordijn strak, zowel fysiek als in uitstraling. Zonder baleinen ontstaat er een wat losser en nonchalantere uitstraling. De dikte van de staafjes is afhankelijk van de stof die u kiest en varieert van 4 tot 8 mm. Baleinen vouwgordijnen worden normaal gesproken aan de achterkant van het doek gezet. Hierdoor zijn ze minder opvallend, maar is het effect van een straks vouwgordijn aanwezig. Liever een trendy en apart vouwgordijn? Kies dan voor baleinen aan de voorkant.