Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Rolgordijnen

Wil jij graag rolgordijnen bestellen? Dan heb je de keuze uit heel veel verschillende modellen, stoffen en kleuren. Op deze pagina geven we een korte toelichten op de verschillende mogelijkheden. Tip: tegenwoordig zijn plisse-rolgordijnen erg populair.

Rolgordijn met kettingbediening

Rolgordijnen zijn een van de oudste producten voor raamdecoratie. Al vele 10-tallen jaren wordt dit product toegepast. Ze zijn zeer geschikt voor grote ramen. Er zijn transparante, half- transparante en verduisterende stoffen toepasbaar.

Kassettenrolgordijn

De rolgordijnen met aluminium kassetten zijn er in vierkant en in ronde uitvoering. Vanwege de gesloten kassetten in combinatie met aluminium zijgeleiders en verduisterende stof zeer geschikt voor kinderkamers. Ook onze kassetten rolgordijnen worden met een eindloos ketting bediening uitgevoerd.

Duo Rolgordijn

Duo rolgordijnen zitten in een cassette van 65x65mm. Dit is een van de laatste nieuwe producten op raamdecoratie gebied. De stof heeft een transparant streep van 5 cm en een dichte streep van 7cm. Doordat de stof dubbel is kan met een beweging aan de kettingbediening de stof langs mekaar schuiven, zodat er een open of een gesloten structuur ontstaat.

Verduisterend rolgordijn

Een verduisterend rolgordijn heeft verschillende praktische voordelen ten opzichte van een transparant rolgordijn. U verhoogt de privacy in de ruimte (geen binnenkijkers meer), het blokkeert de lichtinval (geen last meer van de zon of kunstlicht) en heeft ook een isolerende werking.

100% privacy
Verduisterend wil niet alleen zeggen dat het zonlicht wordt tegengehouden, ook creëer je enorm veel privacy. Niet alleen handig in de slaapkamer, maar ook beneden in de huiskamer.

Blokkeren zonlicht
Weerkaatsing op de televisie, zon in je ogen tijdens het lezen, je gesprekspartner niet aan kunnen kijken, slapeloze nachten. Zonlicht is heerlijk, maar komt niet altijd even goed uit. En voorbijrijdende auto’s en lantaarnpalen houden menig Nederlander wakker. Een verduisterend rolgordijn lost al uw problemen op.

Isolerende werking
Wat weinig mensen weten is dat een verduisterend rolgordijn isolerend werkt. Warmte komt minder snel binnen (handig in de zomer) of wordt juist binnen de ruimte gehouden (handig in de winter). Prettig voor u en prettig voor uw portemonnee omdat het energiekosten bespaart.

Mogelijkheden van een verduisterend rolgordijn
Een verduisterend rolgordijn kan met een enkele of dubbele laag stof worden uitgevoerd. 1 laag betekent dat het rolgordijn open of dicht is, de kamer is verlicht of verduisterd. 2 lagen betekent dat het rolgordijn bestaat uit een transparante of semi-transparante laag en een verduisterende laag. Zo bepaalt u zelf de mate van lichtinval.

Alle standaard opties van een rolgordijn zijn mogelijk bij een verduisterend rolgordijn, de speciale stof betekent niet dat opties worden uitgesloten. Met zijgeleiding, elektrische bediening, de rol voor of achter, enzovoorts. Lees meer over rolgordijnen in het algemeen of gebruik onze kostenplanner om direct alle mogelijkheden en bijbehorende kosten te ontdekken.

Transparant rolgordijn

Een transparant rolgordijn is ideaal voor wanneer u wilt genieten van privacy in uw eigen woning en ze zijn tegelijkertijd zeer decoratief. Wij begrijpen dat u het niet altijd prettig vindt dat jan en alleman de huiskamer in kan kijken terwijl u net lekker op de bank ligt of aan het eten bent. En naar binnen kijken, dat doen mensen maar al te graag want men is en blijft nieuwsgierig van aard. Een transparant rolgordijn lost dit probleem voor u op zonder dat u meteen al het zonlicht kwijtraakt en ook zelf niet meer naar buiten kunt kijken.

Transparant, semi-transparant en verduisterend
Op rolgordijn gebied zijn er drie gradaties zonwering: transparant, semi-transparant en verduisterend. Zoveel mogelijk zonlicht behouden? Dan is een transparant rolgordijn de juiste keus. Uw privacy is niet 100%, maar voor in de woonkamer of eetkamer is het ideaal. Men kan niet zomaar naar binnen kijken en u zult merken dat mensen het dan al niet eens meer proberen. Het is dan ook vaak onbewust gedrag en met een rolgordijn voor het raam zal u zien dat de meeste mensen het niet eens meer proberen.

Een semi-transparant rolgordijn geeft nog meer privcay, naar binnen kijken is helemaal uitgesloten. Afhankelijk van de kleur waar u voor kiest bepaalt u zelf de mate van transparantie, let dus goed op welke kleur u neemt. Tot slot is een verduisterend rolgordijn zoals de naam al doet vermoeden ideaal voor 100% privacy én 100% slaapplezier.

Uitvoering transparant rolgordijn
Net als ieder ander rolgordijn is een transparant rolgordijn verkrijgbaar in tal van kleuren en dessins. Van een eenvoudig effen kleur tot streep motieven of moderne vormen. Bij de gemiddelde raamdecoratie specialist hebt u volop keus. Niet alleen in decoratief karakter maar ook in dagelijks gebruik hebt u keuze uit handige mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat een transparant rolgordijn zowel voor als achter rollend opgehangen kan worden? Op die manier maakt het niet uit of er een deurklink achter het gordijn zit of andere uitsteeksels. En bij een schuin dakraam monteert u eenvoudig zijgeleiding zodat het transparant rolgordijn altijd strak hangt en eenvoudig te openen en sluiten is.

Zijgeleiding rolgordijn

Zijgeleiding rolgordijn is dé manier om ongewenst licht tegen te houden. Omdat een rolgordijn al normaal gesproken strak hangt in tegenstelling tot plisségordijnen of vouwgordijnen past het mooi als er ook zijgeleiding wordt toegepast. Zijgeleiding kan op twee manieren gedaan worden, namelijk met een spandraad die via beugels bevestigd zit of via een rails (vaak kunststof en verkrijgbaar in matchende kleur met uw rolgordijn). Tip: zie ook onze informatieve pagina over shutters

Een spandraad werkt niet 100% zonlicht blokkerend, het is nog steeds mogelijk dat langs de zijkanten wat licht doorkomt. Het voorkomt natuurlijk wel wapperen van het rolgordijn in de wind wanneer het raam open staat en het houdt het rolgordijn altijd strak. Rails is de perfecte oplossing voor ongewenst licht voorkomen en een straks rolgordijn realiseren.

Zijgeleiding rolgordijn voor ieder raam
Of u nu een recht raam of een raam met hellingshoek hebt zoals een dakraam, een zijgeleiding rolgordijn behoort tot de mogelijkheden. Naast het strak kunnen hangen met zijgeleiding, heeft een rolgordijn nog vele andere voordelen. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in katoen of kunststof en in drie uitvoeringen, namelijk transparant, semi-transparant en verduisterend. Vaak kiezen mensen voor een zijgeleiding rolgordijn in verband met het tegengaan van licht, een verduisterende stof is dan het kroonstuk op optimaal slaapcomfort. Zoals de naam al doet vermoeden, rolt een rolgordijn omlaag. Dit kan vloeiend gaan via een veer-systeem, het tandwiel-systeem klikt telkens vast om de zoveel millimeter. Zijgeleiding biedt al steun en houvast aan het rolgordijn, vandaar dat deze normaal gesproken worden uitgevoerd met het veer-systeem zodat het gordijn soepel geopend en gesloten kan worden.

Tips voor het kopen van rolgordijnen

Bij het uitkiezen van rolgordijnen moet u rekening houden met een aantal zaken. Hier onder staan een aantal tips voor rolgordijnen.

Kleur- en interieuradvies
Ieder huis is anders en iedereen heeft een andere smaak qua kleuren en inrichting. Om er zeker van te zijn dat uw rolgordijnen bij de stijl van uw passen kunt u een van de gratis kleurstalen aanvragen. Met de kleurstalen krijgt u een beter beeld van hoe de kleur er in het echt uit ziet en of deze kleur nu echt bij uw kamer past.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit? Dan kunt u een van de adviseurs bij u in de regio inschakelen. U kunt een gratis en vrijblijvende afspraak maken en de ervaren adviseur komt bij u langs. De adviseur geeft u niet alleen een kleur advies, maar kan ook uw ramen en kozijnen opmeten.

Montage raamdecoratie
De meeste raamdecoratie kunt u zelf makkelijk ophangen. Weet u niet zeker of uw raamdecoratie goed hangt? Dan kunt u uw raamdecoratie laten monteren door een monteur. Zo weet u zeker dat uw raamdecoratie perfect ophangt.

Kinderveiligheid
Sommige modellen rolgordijnen hebben een kinderveiligheidssysteem. Dit systeem zorgt er voor dat als er spanning op het koord komt te staan, kinderen niet gewond raken door het koord. Ook is het belangrijk om het koord om de koordkikker te doen na het gebruik van het rolgordijn (die haal je heel voordelig bij de Gamma)

Stoffen en eigenschappen
Hangt u uw rolgordijnen in de slaapkamer of in de badkamer? Bij het uitkiezen van de ruimte is het belangrijk om na te denken over welke stof u moet gebruiken in de ruimte. Sommige stoffen kunnen namelijk reageren op temperatuurswisselingen en vochtigheid. Sommige stoffen kunnen daardoor krimpen, kleur verliezen, uitzetten etc. Houdt er daarom rekening mee met welke stoffen u gebruikt. Katoen en linnen zijn het meest gevoelig voor krimp vanwege de natuurlijke vezels die in katoen en linnen zit.