Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Dupligordijn

Een dupligordijn is bijna hetzelfde als een plisségordijn. Beide bestaan uit een zigzaggende stof die in elkaar vouwt, het verschil is dat een dupligordijn zoals de naam al doet vermoeden bestaat uit 2 lagen stof in plaats van 1 zoals bij een plisségordijn. Deze tweede laag heeft verschillende voordelen. Zo werkt de dubbele stof bijvoorbeeld isolerend. Minder stoken in de winter want er is minder warmteverlies naar buiten toe en koeler in de zomer omdat de warme lucht beter buiten wordt gehouden. Een ander voordeel van een dupligordijn is dat de gaatjes voor het koord niet zichtbaar zijn.

Voordeel van het dupligordijn

Een dupligordijn heeft niet alleen voordelen ten opzichte van plissé, maar plissé of dupli hebben beide überhaupt al voordeel over andere soorten raamdecoratie. Een plisségordijn of dupligordijn is uitermate geschikt voor afwijkende raamformaten zoals driehoekramen, trapeziumgevormde ramen of zelfs ronde ramen. Dat maakt ze ideaal voor gebruik in het tuinhuis, serre of de dakkapel. Daarnaast biedt de dubbele stof ook de mogelijkheid tot een dubbele toepassing. Denk aan een dupligordijn met een laag horgaas, transparant en verduisterend ineen of 2 verschillende kleuren.

Afstemmen op gebruik

Afhankelijk van de ruimte waarin het dupligordijn wordt gehangen zijn enkele opties verstandig om te overwegen. Wanneer het raam op een hellend vlak zit zoals bij een dakkapel dan is zijgeleiding bijna geen optie meer maar een verplichting. Deze zogenaamde rails is vastgemaakt aan de muur en het dupligordijn loopt er langs. Dat zorgt ervoor dat het altijd perfect voor het raam hangt waardoor zo min mogelijk licht binnenvalt langs de randen.

Bediening

De bediening van het gordijn biedt u ook verschillende mogelijkheden. Een ketting of koord is standaard, maar wat dacht u van een handige handgreep aan de onderzijde of uitgevoerd met elektrische bediening. Ook kunt u het dupligordijn zo laten samenstellen dat u de bovenkant en de onderkant van het gordijn afzonderlijk kunt openen of sluiten.

Zijn er ook nadelen?

Het enige nadeel aan een dupligordijn is dat het in aanschaf duurder is dan bijvoorbeeld aluminium jaloezieën of een vouwgordijn. Het is een kwalitatief type raamdecoratie die handig in gebruik is, maar daar zit dus wel een prijskaartje aan.