Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Plisségordijnen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een plisse-gordijn als binnen-zonwering. Je kunt ze bestellen in heel veel kleuren en eventueel zelf inmeten. Je kunt ze op verschillende standen schuiven. Zo kan het hele raam bedekt worden, maar ook slechts een deel van het glas (bijvoorbeeld alleen de onderkant of juist de bovenkant). Zo hou je nog wel wat zicht naar buiten.

Plisse met Koordbediening

Plisse-gordijnen zijn zeer decoratief en geven een zeer warme uitstraling aan Uw woonruimte. De stoffen zijn in vele kleuren mogelijk en met speciale behandelingen zoals zilver gemetalliseerd en parelmoer behandeling aan de achterzijde van de stof. Met deze speciale behandelingen heeft U een optimale reflectie van het zonlicht. Plissees met koordbediening zijn vrijhangend.

Plisse met spandraden

Met spandraad uitgevoerde plissees zijn bijna alle modellen en vormen mogelijk, zoals half rond, rond, driehoek en triangelvormig.

Plisse voor dakramen

Om Uw zolder of slaapkamer optimaal te beschermen tegen de zon en of te verduisteren, hebben wij een plisse speciaal gemaakt voor dakramen. Tevens is deze uitvoering te gebruiken voor verandadaken en lichtkoepels.

Meer informatie over het plissé als raamdecoratie

Een plissé gordijn is uniek in haar soort. De stof is uitgevoerd in een zig-zag-vorm en vouwt op wanneer u het intrekt naar boven. Dit geeft een karakteristieke uitstraling aan uw raamdecoratie. Een variant op het plissé gordijn is dat deze met een dubbele laag is uitgevoerd waardoor een honingraat structuur ontstaat.

De honingraat structuur zorgt niet alleen voor de karakteristieke uitstraling van het gordijn, het heeft ook een praktisch voordeel. Net als bij een dubbelglas raam, is een honingraat in basis een dubbele laag met daarin lucht. Dit heeft een isolerende werking zodat in de zomer de warmte beter buiten blijft en in de winter juist binnen.

Mogelijkheden met een plissé gordijn

Een plissé gordijn is gemaakt van katoen of polyester en kan in alle mogelijke kleuren en dessins gemaakt worden. Dit biedt u de kans om het perfect aan te laten sluiten op uw interieur, of u nu voor klassiek of modern gaat. De stof kan vervolgens net als bij vouw- en rolgordijnen in drie uitvoeringen worden geleverd, namelijk transparant, semi-transparant en verduisterend. Op die manier hebt u volledige controle over de lichtinval in de kamer.

Dankzij de unieke uitvoering van een plissé gordijn hebt u meer mogelijkheden voor bediening dan bijvoorbeeld bij jaloezieën. De klassieke ketting gemaakt van kunststof of metaal is zonder twijfel het meest geliefd vanwege de eenvoud en voordeel in aanschaf. Daarnaast wordt het unieke Top/Down systeem steeds meer populair. Met dit systeem kunt u het plissé gordijn tegelijkertijd boven en onder bedienen. Zo creëert u boven en onder een lichtinval, terwijl het midden dicht blijft zodat u geen last hebt van de zon.

Gordijn op maat

Het materiaal van een plissé gordijn stelt fabrikanten in staat deze op maat te maken voor de meest ongebruikelijk raam formaten. Rond, gehoekt, trapezium of zelfs in een punt. Het plissé gordijn wordt op maat in welke vorm dan ook gesneden. Uitzonderlijk en bij geen enkele andere raamdecoratie zo divers maar nog steeds betaalbaar. Op deze manier kunt u het effect van uniek gevormde ramen in de ruimte behouden, maar wel het zonlicht blokkeren en privacy creëren. Bekijk ook onze informatie over dupligordijnen

Wat maakt Plisségordijnen zo bijzonder?

Plisségordijnen zijn tot in het extreme op maat te maken. Rond, gehoekt, in een punt, het is allemaal een kwestie van eenvoudig op maat maken wat bij jaloezieën of andere raamdecoratie niet gaat of een stuk moeilijker. Plisségordijnen zijn daarom uitermate geschikt voor de niet standaard ramen in uw woning zoals in de serre (schuin en op maat) of bij draai- en kiepramen, dakramen en ronde ramen.

Het gebruikte materiaal is op meerdere manier af te stemmen op de situatie/locatie waar u de raamdecoratie gaat ophangen. Bijvoorbeeld warmtewerend aan de kant van uw woning waar heel de dag de zon op. Of een dubbele stof uitvoering waarvan de ene stof transparante is en de ander verduisterend, perfect voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Een interessant alternatief voor in de woonkamer zijn shutters en vouwgordijnen

Top/Down & Bottom/Up

Plisségordijnen trekt u als het ware uit elkaar en het materiaal is stevig. Het is daarom op verschillende manieren te bedienen, in tegenstelling tot andere soorten raamdecoratie. Uniek is het Top/Down & Bottom/Up mechanisme. Dit mechanisme is erg populair bij plisségordijnen. U kunt de gordijnen letterlijk hangen zoals u wilt, van boven naar beneden en van beneden naar boven. Precies in het midden om de helft van het licht tegen te houden maar de gehele kamer te blijven verlichten, of alleen de onderkant van het raam wanneer u er naast zit. Allerlei mogelijkheden om het zonlicht precies zo in de woning te laten vallen als u dat wilt.

Multifunctionele ruimte
De trend is tegenwoordig om een multifunctionele ruimte te maken van elke kamer. Uw zoon wil kunnen gamen met vrienden maar ook in alle rust kunnen studeren. Ook de woonkamer moet in een mum van tijd worden omgetoverd van leefruimte voor het hele gezin naar thuisbioscoop. Om dit te realiseren heeft licht een grote inbreng.

Multifunctioneel
Om de twee variabelen, multifunctioneel en licht te combineren en samen te kunnen voegen is het van belang dat uw raamdecoratie minstens zo flexibel is. Het Plisségordijn is dé oplossing voor deze situatie. En dan met name de variant genaamd: Top-down bottom-up plisségordijn. Deze variant heeft de mogelijkheid om zowel de bovenkant als de onderkant van het gordijn te verstellen. Op deze manier kunt u het licht helemaal kunt regelen.

Enkelzijdig
Er zijn twee soorten stof waaruit u kunt kiezen. De eerste is enkelzijdig. Dit houdt exact in wat het is, een enkele stoflaag. Het voordeel van enkelzijdige plisségordijnen is dat ze weinig ruimte innemen en dat u ze ook goed kunt gebruiken om de scherpte van de zon te blokkeren maar niet meteen er een compleet donkere ruimte van te maken. Het is dan wel vereist dat u een lichtere kleur stof kiest.

Dubbelzijdig
Ook wel honingraatstructuur genoemd of ecocel. Deze variant heeft twee stoflagen die aan elkaar zijn verbonden maar waar wel een luchtruimte tussen zit. Het voordeel hiervan is dat het energiezuinig is. De luchtruimte tussen de stoffen houdt de warmte binnen wanneer het warm binnen is en koud buiten en houdt de warmte buiten wanneer het binnen koeler is.

Conclusie
Wilt u een ruimte multifunctioneel gebruiken? Dan is een plisségordijn een perfecte optie als het gaat om raamdecoratie. Kies voor een Top-down bottum-up versie, kies voor enkel of dubbelzijdig en kies een leuke kleur. U bent helemaal klaar voor zowel de zomer als winter. Hier kunt u een uitgebreide uitleg over wat een plisségordijn nou exact is vinden.