Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonnescherm

Niets is lekkerder dan buiten van het mooie weer genieten. Maar wanneer u continu in de felle zon zit, voelt u zich al snel ongemakkelijk. Niet alleen zijn felle zonnestralen oncomfortabel; u loopt ook het risico op verbranden en andere lichamelijke ongemakken. Met een zonnescherm is dat verleden tijd. Wilt u een zonnescherm laten plaatsen, dan kunt u via ons offertes aanvragen bij onafhankelijke leveranciers. Gratis en vrijblijvend! Om u alvast een beetje op weg te helpen bij uw offerte-aanvraag, hebben wij voor u enkele mogelijkheden en aandachtspunten op een rijtje gezet.

Waar wilt u het zonnescherm laten plaatsen?

Een zonnescherm heeft een flauwe helling. Dit is niet voor niets: het zonnescherm is speciaal ontworpen om dienst te doen als terrasoverkapping, zonder de loopruimte te beperken. Omdat een zonnescherm zeer gevoelig is voor wind, is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van een solide frame. Als u een zonnescherm wilt laten plaatsen aan een uitbouw of een serre, dan dient u in de meeste gevallen gebruik te maken van verlengde kapsteunen.

Verschillende formaten

Vaste maten voor een zonnescherm zijn 300, 250, 400 en 450 centimeter breed. Weet u niet welk formaat u nodig heeft? Meet dan de breedte van het raamkozijn waar u het zonnescherm wilt laten plaatsen. Om een optimale zonwering te kunnen bewerkstelligen, moet het scherm tussen de 30 en de 50 centimeter breder zijn dan het kozijn.

Bediening van het zonnescherm

Wanneer u een zonnescherm aanschaft, kunt u in de meeste gevallen kiezen tussen handmatige en elektrische bediening. Wilt u een elektrisch aangedreven zonnescherm, dan moet u er rekening mee houden dat u een geaard buitenstopcontact nodig heeft. Veel modellen met elektrische bediening zijn indien gewenst ook handmatig te bedienen. Met een elektrisch zonnescherm combineert u uw zonwering met optimaal bedieningsgemak. Een elektrisch zonnescherm kunt u bij ons in verschillende uitvoeringen bestellen. Zo is er voor situaties waar een vrije doorloop nodig is een knikarmscherm. Voor andere situaties bestaat de keuze uit uitvalschermen, screens en nostalgische markiezen. Voor al deze situaties is een elektrisch zonnescherm mogelijk. Ook kunt u een elektrisch zonnescherm laten voorzien van afstandsbediening. Op deze manier bent u van hinderlijke bekabeling af en kunt u eenvoudig meerdere schermen gelijktijdig bedienen, desgewenst met een draadloze zon-/windautomaat. Bij zonweringaanbiedingen.nl kunt u een elektrisch zonnescherm bestellen met alle mogelijkheden voor verdere automatisering.

Doek en extra’s

Afhankelijk van het type zonnescherm dat u kiest, zijn er ook extra opties mogelijk. Zo kunt u het zonnescherm laten voorzien van een tijdklok, zodat uw zonnescherm altijd open of dicht gaat op het door uw gewenste tijdstip. Ook een zon- of windautomaat is mogelijk. Het zonnescherm reageert dan niet zozeer op de klok, maar op de verandering van de weersomstandigheden. Zo heeft u geen omkijken naar uw zonnescherm. Een zonnescherm bestaat voor het grootste gedeelte uit doek. Niet verwonderlijk dat het doek dan ook zeer bepalend is voor het uiterlijk en de uitstraling van uw zonnescherm. Bij veel leveranciers in o.a. Arnhem, Nijmegen en Wageningen kunt u kiezen uit diverse doeken, zoals verschillende kleuren effen of strepen. In sommige gevallen is het mogelijk om uw zonnescherm geheel naar uw eigen ontwerp te laten bedrukken.

Kastsystemen

Wilt u een zonnescherm, dan kunt u kiezen uit een open, een halfopen of een gesloten kastsysteem. Bij een halfopen systeem is alleen de bovenzijde van de cassette waarin het doek zit, afgesloten. Wilt u uw zonnescherm optimaal beschermen tegen vochtigheid, schimmels en vervuiling, dan kunt u een gesloten kastsysteem overwegen.