Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Houten Jaloezieën

Een absolute trend van de laatste jaren, zijn de houten jaloezieën. Deze robuuste jaloezieën geven een mooie warme uitstraling en zijn door de vele kleuren toepasbaar in elk interieur. De houten jaloezie is leverbaar met de lamelbreedtes 25 mm, 50 mm en 65 mm (niet alle kleuren zijn in alle maten leverbaar). Houd u bij uw keuze voor de juiste lamel rekening met de diepte die noodzakelijk is voor de jaloezie, alsmede de pakkethoogte in opgetrokken situatie (hoe smaller de lamel, hoe meer lamellen noodzakelijk en hoe hoger het pakket).

Standaard wordt de houten jaloezie geleverd met een aluminium bovenbaak in bijpassende kleur met daarvoor een koof in dezelfde houtkleur van uw keuze lamel. Bij uw bestelling is het belangrijk te weten of de jaloezie in de dag (tussen muren) geplaatst wordt, of op de dag (tegen de wand) geplaatst wordt. De genoemde koof wordt bij een op de dag situatie met twee zijkanten gemaakt, zodat het mechanisme niet zichtbaar is. Tegen meerprijs kan er ook een mooie open retro bovenzijde geleverd worden, die uw jaloezie nog meer uitstraling geeft.

Wat zijn houten jaloezieën?

Houten Jaloezieën zijn zonweringen bestaande uit stroken hout, meestal horizontaal maar ook in verticale varianten verkrijgbaar. Deze jaloezieën zijn in verschillende breedte verkrijgbaar en kunnen voor of achter een raam geplaatst worden. Wanneer houten jaloezieën voor het raam geplaatst worden kunnen ze aan de binnen- of buitenzijde geplaatst worden, aan de binnenzijde heet doorgaans “in de dag‚” geplaatst. Houten jaloezieën zijn te verstellen door middel van een koortje aan de lamellen. Houten jaloezieën zijn vaak terug te vinden in vele ruimtes in huis doordat het naast een handige zonwering ook een design artikel is dat in vele vormen, maten en kleuren verkrijgbaar is.

Waarom houten jaloezieën?
Vaak wordt er voor houten jaloezieën gekozen in plaatst van ijzeren doordat de ijzeren snel neigen te buigen en daardoor niet meer functioneren. De jaloezieën die buiten worden geplaatst zijn van hoogwaardig hout wat bestendig is tegen de meeste weersomstandigheden en zal daarom niet snel verweren. De jaloezieën zijn eenvoudig thuis te monteren en zijn erg gemakkelijk in gebruik door de lichtgewicht constructie van de houten jaloezieën. Er zijn verschillende methoden om uw jaloezieën schoon te maken, u kunt uw jaloezieën het beste schoonmaken met een natte doek. Indien uw houten jaloezieën nog niet dusdanig vies zijn is het verstandig een stofdoek te gebruiken. Voorkom het gebruik van bepaalde chemicaliën om aanslag op uw houten jaloezieën te voorkomen.

De aankleding van een houten jaloezie

Wanneer u kiest voor houten jaloezieën kunt u ervoor kiezen om deze uit te laten voeren met ladderkoord of ladderband. Een ladderband is een stoffen band die over de lamellen valt, dit geeft de jaloezie een luxere uitstraling dan wanneer een ladderkoord zichtbaar is. De ladderband is in vele verschillende kleuren verkrijgbaar en kan naar eigen wens gecombineerd worden met de kleur van de houten jaloezieën. Zo kunt u uw houten jaloezieën op maat en in uw eigen stijl laten maken.

Voor verschillende ramen

De bediening van de houten jaloezieën kan zowel aan de linkerzijde als aan de rechterzijde van de jaloezie geplaatst worden. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende ophangopties, om uw houten jaloezieën ook zonder problemen bij openslaande ramen of draai kiep ramen te kunnen hangen. Met een klemsteun en zijgeleiding zorgt u ervoor dat de jaloezie goed op zijn plaats blijft zitten en niet gaat klapperen bij wind.

Soorten Jaloezieën van hout

De houten jaloezie kent een drietal uitvoeringen. De Basswood uitvoering is een lamel van door en door hout, voorzien van een laklaag. De Laminated lamellen hebben een houten kern en zijn gelamineerd met een folie in de houtprint en kleur van uw keuze. Als laatste kennen wij de groep Glossy. Deze uitvoeringen zijn voorzien van een hoogglans pianolak, voor een zeer elegante uitstraling.

Hoe moet ik houten jaloezieën inmeten?

Voordat u een jaloezie op maat laat maken is het belangrijk de juiste afmetingen van uw kozijn te hebben. Let bij het opmeten van uw kozijn op eventuele obstakels zoals verwarmingsbuizen waar rekening mee gehouden dient te worden. Een goed functionerende houten jaloezie op maat is erg afhankelijk van de juiste afmetingen. U kunt eventueel foto‚‘s maken van het kozijn die u kunt laten zien aan degene die uw houten jaloezie op maat maakt. Vervolgens moet u bepalen of u de houten jaloezie in de dag of op de dag wilt monteren, met andere woorden: hangt uw houten jaloezie op maat binnen of buiten? Het is verstandig op meerdere plaatsen te meten, hiermee kunt u de hoogte en breedte verschillen controleren en een lichtkier te voorkomen.