Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Jaloezieën

Een duurzaam product, waarmee u op eenvoudige wijze de lichtinval en inkijk in een ruimte kunt regelen. Voor elke  smaak en type venster is een oplossing. Zo heeft u bijvoorbeeld keuze uit de volgende lamelbreedtes: 25mm, 35mm, 50mm en 70mm. De beschikbare lamelbreedtes verschillen per collectie. De jaloezieën kunt u handmatig bedienen, echter is gemotoriseerde bediening ook mogelijk. Bovendien kunt u de jaloezieën zelfs met LED-verlichting uit laten voeren om een extra dimensie toe te voegen aan uw jaloezieën.

Waarom kiezen voor Jaloezieën?

Zonwering wordt vaak gebruikt om zonlicht tegen te gaan. In de meeste gevallen gebruikte men vaak rolgordijnen of standaard gordijnen, maar tegenwoordig word er steeds meer gebruik gemaakt van lamellen of jaloezieën. Wat u tegenwoordig ook vaak ziet is dat raamdecoratie niet alleen word gebruikt om zonlicht tegen te gaan maar dat het vaak ook gekocht wordt als decoratie voor de woning. Op de begane grond van de woning ziet u vaak lamellen gordijnen, plissé of PVC / houten jaloezieën om de raampartij een mooie uitstraling te geven, tegenwoordig is er ook een groeiende vraag naar schutters. Op de tweede verdieping of op zolder wordt er vaak gebruik gemaakt van rolgordijnen, luxaflex of vouwgordijnen. De meeste woningen worden dan ook beter verkocht als de ramen mooi bekleed zijn, het oog wil immers ook wat toch!

Verticale Jaloezieën

Onze aangesloten partners leveren ook een groot assortiment aan verticale lamellen van kunststof of aluminium. Deze vorm van raamdecoratie wordt vaak gebruikt in bedrijfspanden, winkels of restaurants maar verticale lamellen zijn natuurlijk ook erg mooi en decoratief voor uw woonhuis. Het design van verticale lamellen heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, dit heeft geleidt tot veel types raamdecoratie. U kunt natuurlijk kiezen voor een tijdloze of een moderne uitstraling van uw raampartij. Bij de meeste designs zijn het vaak de kleuren die uw woning afmaken. Er zijn ook mensen die zich aan seizoenen houden, die bij elk seizoen een andere look van de woning aanmeten. Als u nou kiest voor de kleur rood geeft dit een warm en zwoel gevoel in uw woning. Kiest u nou juist voor een zandkleur dan wordt uw stijl al snel landelijk, door de kleur van de verticale lamellen.

Horizontale Jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn in aluminium of hout verkrijgbaar, in de volgende maten 16, 25, 35, 50 mm en wat erg in opkomst is zijn onze 65 mm jaloezieën. Deze grote maat jaloezieën word ook wel gebruikt om de schutters te vervangen, omdat deze vaak te duur zijn en dat dit moeilijk is om zelf in te meten. Alle horizontale jaloezieën kunnen geleverd worden met ladderkoord of ladderband in vele kleuren zoals zwart, wit, ivoor, bruin, creme, rood, groen, cacao, grijs en veel meer.

Geschiedenis van lamellen

Vroeger gebruikte men ook al raamdecoratie, er werd toen niet echt gekeken naar design zoals we dat tegenwoordig wel doen zoals bij plissé of houten jaloezieën. De Romeinen en de Grieken waren het eerste die gebruik maakten van raamdecoratie. Zij gebruikten in die tijd al takken en bladeren om het zonlicht buiten hun hutten te houden. Halverwege 19e eeuw keek men steeds meer naar design van de huizen. De rijkere mensen kwamen hier dan ook als eerste mee. In midden europa waar het altijd erg koud was gebruikten men vroeger ook veel schutters, deze waren toen van marmer of graniet, deze dienden dan als verkoeling van de woningen en hielden dan veel insecten tegen. Deze vorm van raamdecoratie was dan ook onbuigbaar of breekbaar. In een later stadium gebruikte men steeds meer houten schutters en of jaloezieën. In Amerika is deze vorm van raambekleding nog bekender dan hier in Europa, dat komt omdat men vroeger op de katoenplantages in Zuid Amerika deze vorm van raamdecoratie had ter verkoeling terwijl ze aan het werk waren. Deze vorm is daar dan ook erg populair en een stap verder in raambekleding. Deze stijl van raamdecoratie word vandaag de dag steeds meer gepresenteerd in europa! Als men nu kijkt naar de geschiedenis van het Velux dakvenster dat begint wel 60 jaar terug in Denemarken. De man achter deze uitvinding is Villum Kann Rasmussen. Deze man vond het zeer handig om in het schuine gedeelte van het dak meer licht binnen te halen! Sindsdien heeft Villum Kann Rasmussen de eerste stap gezet op het gebied van verlichting doormaten van zonlicht in de bovenwoning. De naam die deze man heeft bedacht voor zijn slimme concept is dan ook Velux.