Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Screens

Screens staan ook wel bekend als verticale zonneschermen. dit zonnescherm hangt dus als het ware tegen het raam aan om zo de zon te blokkeren. Omdat screens dus recht tegen het raam aan hangen kan er ook praktisch geen zonlicht naarbinnen komen. Het huis blijft er dus vrij donker en redelijk koel door. Het nadel van screens is dus ook dat men bijna helemaal niet naar buiten kan kijken, omdat alles afgesloten is. Om deze reden ziet u ook vaak dat men bij het zitkamer raam een ander soort zonnescherm heeft en bij de kleinere zijramen en dergelijke heeft men dan screens. Op dit platform lees je ook meer informatie over markiezen en jaloezieën voor buiten. Daarnaast vind je hier uitgebreide informatie over verschillende vormen van binnenzonwering zoals shutters en plisse’s.

Verschillende soorten screens

Een standaard screen heeft een oprolas. U kunt dan het screen laten zakken of omhoog doen door deze as op te rollen. (U trekt dan aan een touw om de as). Een screen heeft aan de onderkant een lat zitten om gewicht aan de onderkant te krijgen. Dit gewicht hebben screens nodig om stabiel te kunnen blijven wanneer er veel wind is. Hoe zwaarder de onderlat hoe beter de screen tegen de wind kan. Meestal zijn dit natuurlijk de wat duurdere screens op de markt.

Windvaste screens

Er zijn ook speciale windvaste screens. Zo is er een soort screen dat men onderaan vast kan zetten. Zo staat het doek dus altijd op spanning en kan de wind er geen grip op krijgen. Hierdoor kan dit type zonnescherm erg veel wind hebben. Een groot nadeel aan dit soort screens is dat ze dan helemaal naar beneden dienen te zijn om te werken. Wanneer het screen namelijk maar halverwege hangt, dan kan deze niet vastgezet worden en heeft de wind weer vrij spel op deze zonneschermen.

Screens met ritssluiting

Een ander soort windvast screen is een zonnescherm met een ritssluiting. U kunt dan uw screen vast ritsen. Als laatste is er nog een soort screen, die de onderlat vast houdt via een kabelsysteem. Het voordeel aan dit systeem is dat het scherm ook goed tegen wind kan wanneer het zonnescherm niet helemaal naar beneden is. Het nadeel is dat het doek niet zo heel erg strak staat en dat dit soort zonwering niet zo heel veel wind aan kan. Zie hieronder nog een foto van hoe een screen eruit ziet.

Doeken

Er zijn doeksoorten voor screens waar men niet goed naar binnen kan kijken, maar waarbij men wel vrij goed naarbuiten kan kijken. Indien u toch een screen wilt bij uw zitkamer raam, dan zou dit een goede keuze kunnen zijn om toch uw zicht te behouden en niet de hele dag tegen het zonnescherm aan hoeft te kijken.