Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hank vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Hank? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn ontzettend veel diverse soorten. Op dit platform vind je een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook check je een indicatie van de kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Hank en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

  • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
  • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
  • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
  • Je interieur zal minder snel verkleuren.
  • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-hank

Zonnescherm laten plaatsen in Hank

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hank middels een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat alles op de goede manier opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

  1. Een soort kiezen

    Ten eerste bepaal je welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

  2. Breedte en lengte opmeten

    Geef de maten door van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de voorkant of in de badkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

  3. Bediening keuzemogelijkheden

    Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en comfortabelste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

  4. Montagepartners vergelijken

    Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Hank en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

  5. Monteren

    Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De specialist monteert het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Test of het netjes is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Hank

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Hank is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige systemen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse materialen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €500 t/m €2825. In het volgende gedeelte behandelen we de meest verkochte modellen.

Het gemak van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Advies: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven variëren tussen de €875 en €2025.

  • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
  • Kan compact worden ingerold.
  • Te bestellen met draadloze bediening.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €425 – €1200.

  • Een zonnescherm voor ieder budget.
  • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
  • Zeer windbestendig.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Hank is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven variëren tussen de €350 tot zo’n €1200.

  • Te bestellen in iedere afmeting.
  • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
  • Te integreren in het kozijn.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De tarieven variëren tussen de €260 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Hank.

  • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
  • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
  • Houd inbrekers buiten de deur.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €620 tot zo’n €1625.

  • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
  • Het vrije zicht blijft behouden.
  • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

  • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
  • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
  • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hank: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen bedragen tussen de €300 en €800. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende varianten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, elektrische, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €55,00 en €185.

  • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Hank: gemakkelijk zelf te bevestigen.
  • Assortiment in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en huiselijke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een prijskaartje van €105 tot +/- €325.

  • Geven een sfeervolle uitstraling.
  • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
  • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan onkosten van €55 tot wel €185.

  • Zeer flexibel en elegant systeem.
  • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
  • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hank: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, stof, aluminium, hout, kunststof. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie onkosten van €80 tot wel €210.

  • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
  • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, aluminium, pvc, hout, stof. Geschikt voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij zo’n €65 en kunnen oplopen tot €205.

  • Van elegant tot robuust.
  • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
  • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Hank professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten starten vanaf €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

  • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
  • Eenvoudig schoon te maken.
  • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hank bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, rolhor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij zo’n €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

  • Geschikt voor o.a.: schuifraam, uitzetraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
  • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
  • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 1 mei 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei keuzes: de productcategorie, het soort materiaal, de maximale breedte en de bedieningsopties. Hieronder verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hank in mei 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2275
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€395 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1350
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €175
Lamellen250 x 150 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €240
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €330
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Hank. In het schema hieronder bieden wij een aanvulling op de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

  • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
  • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
  • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
  • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
  • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
  • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
  • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
  • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
  • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
  • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
  • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
  • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, IKEA en FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
  • Check ook: Novoferm, Husol, Bece, Toppoint, Deponti, Weinor en Milano, Swela, Sunway, Copaco, Dickson, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Altena

Goedkope zonwering kopen in Hank? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website kom je ook in contact met montagepartners en shops in Meeuwen, Andel en Babyloniënbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

  • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
  • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
  • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
  • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
  • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
  • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
  • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in meerdere kleuren, designs en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Hank?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde tarieven vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €205 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €790). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €135 per raam / kozijn). De totale onkosten hangen af van: het type / model, het formaat, soort bediening, type materiaal, kleuren en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Hank?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Hank. In die situaties komt een capabele installateur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het zonnescherm fatsoenlijk monteren. Op die manier geniet je van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met stang of band is acceptabel, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4273

Plaats een reactie