Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Altena vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Altena? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €65,00. Goede buitenzonwering als een screen is praktisch om je woning koel te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel verschillende combinaties. Via onze site delen we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien geven we gemiddelde kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Altena en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-altena

Zonnescherm laten plaatsen in Altena

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Altena via een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het scherm goed bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Altena en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De vakman hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Altena

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Altena is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele producten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei designs en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 tot wel €2625. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest populaire toepassingen.

Het comfort van knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen liggen tussen de €925 t/m €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten variëren tussen de €425 tot wel €1325.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Altena is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €400 en €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De onkosten schommelen tussen de €260 en €1375 voor rolluiken bestellen in Altena.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Details over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van de woning. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven variëren tussen de €750 tot €1950.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Altena: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Soms brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen schommelen tussen de €370 tot €975. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel te installeren, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in veel dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende varianten zoals kiepkantelraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €52,50 tot €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Altena: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Aanbod in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een prijs van €100 tot zo’n €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan tarieven van €57,5 tot +/- €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Altena: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden diverse soorten en materialen zoals kunststof, stof, bamboe, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan onkosten van €82,5 tot +/- €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. aluminium, hout, bamboe, pvc, stof. Perfect voor grote ramen en passen perfect bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Altena voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen starten vanaf €490. Voor dure modellen kun je rekenen op €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Altena zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hordeur, lamellenhor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal opties: het soort product, het materiaal, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Altena in mei 2024.

Type zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2175
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€390 – €1625
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1250
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €165
Lamellen200 x 180 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €350
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Altena. In het volgende schema vergelijk je details over de populairste merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, IKEA en Formido, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
 • Ook interessant: Novoferm, Husol, Toppoint, Weinor, Deponti, Bece & Schlappi, Swela, Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Altena

Goedkope zonwering kopen in Altena? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna verstrekken we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site ontdek je ook leveranciers en winkels in Schouwen-Duiveland, Gorinchem en West Betuwe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, de ligging van je huis, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Altena?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De standaard kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €225 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €840). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €130 per raampartij). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, soort bediening, materiaaltypes, designs en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Altena?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Altena. Dan komt er een gediplomeerde professional die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Vervolgens kan de vakman het systeem op de juiste manier vastzetten. Dankzij de montageservice geniet je altijd van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met een handslinger werkt in de basis mooi, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken of screens starten bij €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4265Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie