Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwe Niedorp vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Nieuwe Niedorp? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €60,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om de zon en warmte te weren. In veel gevallen creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan immens veel diverse systemen. Via deze website bieden we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij check je gemiddelde kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Nieuwe Niedorp en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

  • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
  • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
  • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
  • Minder last van inkijk.
  • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-nieuwe-niedorp

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwe Niedorp

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwe Niedorp via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

  1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

    De eerste vraag is welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

  2. Wat zijn de afmetingen?

    Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

  3. Kies bediening

    Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

  4. Vergelijken van aanbieders

    Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Nieuwe Niedorp en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

  5. Montage

    Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De vakman installeert het terrasscherm of de shutters zoals besproken. Controleer of het product goed is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Nieuwe Niedorp

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nieuwe Niedorp werkt het beste om warmte in huis te voorkomen. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere varianten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel dessins en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 – €2575. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene keuzes.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Let op: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €875 tot wel €2200.

  • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
  • Kan compact worden ingerold.
  • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen bedragen tussen de €425 tot wel €1300.

  • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
  • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
  • Zeer windbestendig.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Nieuwe Niedorp is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven schommelen tussen de €200 tot wel €1150.

  • De cassette is klein en compact.
  • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
  • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De totale investeringen liggen zo tussen de €250 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Nieuwe Niedorp.

  • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
  • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
  • Houd inbrekers buiten de deur.

Adviezen over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van woningen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven bedragen tussen de €740 en €1600.

  • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
  • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
  • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

  • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
  • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
  • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
  • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Nieuwe Niedorp: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen komen uit tussen de €310 – €800. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te monteren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen verschillende varianten zoals waterafstotende, elektrische, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €60,00 tot €180.

  • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Nieuwe Niedorp: zonder problemen zelf te plaatsen.
  • Te bestellen in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en brocante uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met een prijskaartje van €110 tot wel €425.

  • Zijn netjes weg te werken.
  • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
  • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie prijzen van €57,5 tot €165.

  • Een speels en vrolijk systeem.
  • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
  • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Nieuwe Niedorp: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten tientallen modellen en materialen zoals stof, aluminium, PVC, hout, kunststof. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een kostenplaatje van €70 tot €280.

  • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
  • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals aluminium, kunststof, pvc, stof, hout. Handig voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij gemiddeld €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

  • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
  • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
  • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwe Niedorp vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €410 en lopen op tot €890.

  • Verhogen de waarde van de woning.
  • Erg gemakkelijk in gebruik.
  • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuwe Niedorp zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: inzethor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

  • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam.
  • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
  • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 29 april 2024 worden berekend door te kijken naar diverse factoren: het soort systeem, het gewenste materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In het schema hieronder delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwe Niedorp in april 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2100
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1550
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1325
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €140
Lamellen180 x 180 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Nieuwe Niedorp. Hierna bekijk je uitleg over de meest verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

  • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
  • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
  • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
  • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
  • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
  • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
  • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
  • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
  • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
  • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
  • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
  • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, IKEA, Gamma & Bol.com, Wehkamp, Formido, Kwantum, Leen Bakker.
  • Overweeg ook: Husol, Novoferm, Bece, Roma, Toppoint, Weinor en Copaco, Dickson, Swela, Lumenguard, Schlappi, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Nieuwe Niedorp? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna vind je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op dit portaal ontdek je ook leveranciers en verkopers in Oudkarspel, Oude Niedorp en Winkel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest praktische zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

  • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
  • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
  • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
  • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
  • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
  • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
  • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, modellen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nieuwe Niedorp?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €285 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je ongeveer €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €815). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Nieuwe Niedorp?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Nieuwe Niedorp. In die situaties komt een capabele vakman die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het model op de juiste manier vastzetten. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is voldoende, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1733

Plaats een reactie