Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Winkel vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Winkel? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De tarieven starten bij zo’n €82,50. Professionele buitenzonwering als een screen is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse producten. Op deze pagina delen we een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast delen we gemiddelde kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Winkel (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-winkel

Zonnescherm laten plaatsen in Winkel

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Winkel via een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm goed geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van experts uit de buurt. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Winkel en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De installateur installeert het zonnescherm, markiezen of de duettes op de gewenste manier. Test of het netjes is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Winkel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Winkel werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel artikelen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot zo’n €2650. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest populaire oplossingen.

Handige terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Belangrijk: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen komen uit tussen de €925 tot wel €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Winkel is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven bedragen tussen de €200 t/m €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De pluspunten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen schommelen tussen de €330 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Winkel.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Adviezen over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan het karakter van van woonhuizen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen liggen zo tussen de €750 – €1825.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Winkel: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven komen uit tussen de €370 en €950. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos te plaatsen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals dakraam, verduisterende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €55,00 tot €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Winkel: heel simpel zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en unieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan prijsindicaties van €115 tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan tarieven van €50 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Winkel: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen als o.a. bamboe, PVC, hout, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met een prijs van €70 tot +/- €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals kunststof, aluminium, hout, stof, pvc. Toe te passen voor lange / grote ramen en bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Winkel in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Winkel bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: hordeur, lamellenhor, voorzethor, rolhor, plissé hor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven beginnen bij circa €72,5 en lopen op tot €600.

 • Te monteren op: draairaam, valraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via velerlei opties: het type model, het materiaal, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Winkel in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€870 – €2350
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€260 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1325
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €155
Lamellen200 x 250 cm€75 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Winkel. In de onderstaande tabel tref je informatie over de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Hubo, Gamma & Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Ook interessant: Weinor, Toppoint, Deponti, Roma, Bece, Novoferm & Copaco, Milano, Sunway, Dickson, Lumenguard, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Winkel? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna vind je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal kom je ook in contact met fabrikanten en winkels in Zuid-Scharwoude, Lutjewinkel en Noord-Scharwoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Plissegordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in velerlei kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Winkel?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €550. Buitenscreens €205 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €800). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per raampartij). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de maximale lengte, soort bediening, het materiaal, dessins en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Winkel?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Winkel. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale professional die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het systeem degelijk ophangen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1730, 1731, 1733

Plaats een reactie