Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schalkhaar vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Schalkhaar? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Meestal win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan diverse combinaties. Op dit portaal vind je een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens bekijk je de huidige tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Schalkhaar en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-schalkhaar

Zonnescherm laten plaatsen in Schalkhaar

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Schalkhaar door een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het geheel degelijk vastgezet wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de gemeente. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Schalkhaar en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de experts. Het installatiebedrijf monteert het knikarmscherm of de shutters op de gewenste manier. Test of het netjes is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Schalkhaar

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Schalkhaar wordt met name toegepast om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele varianten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 en €2550. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de beste types.

Investeren in knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven in de tuin. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De totale investeringen bedragen tussen de €875 t/m €2025.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties schommelen tussen de €300 en €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Schalkhaar is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale prijzen variëren tussen de €300 tot €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De tarieven liggen zo tussen de €250 – €1200 voor rolluiken bestellen in Schalkhaar.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van het pand. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen schommelen tussen de €740 tot €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Schalkhaar: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven liggen tussen de €330 tot €825. Bijgaand delen we veel info over de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei soorten zoals dakraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €55,00 en €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schalkhaar: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een knusse en rustieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan tarieven van €100 tot +/- €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een kostenplaatje van €60 oplopend tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Schalkhaar: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen als bijvoorbeeld hout, PVC, kunststof, stof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met tarieven van €65 tot wel €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals pvc, stof, hout, bamboe, aluminium. Praktisch voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten vanaf €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Schalkhaar met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij om en nabij de €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Schalkhaar zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: plissé hor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij gemiddeld €75 en lopen op tot €500.

 • Breed inzetbaar: draairaam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van een aantal aspecten: het type model, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en het soort bediening. In het schema hieronder delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Schalkhaar in juni 2024.

Zonwering typeGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2350
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1550
Screenstot 400 cm breed€275 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €155
Lamellen150 x 100 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €320
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Schalkhaar. In het schema hieronder vind je informatie over de beste verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, IKEA, Hubo & Bol.com, FonQ, Kwantum, Formido, Leen Bakker.
 • Andere merken: Bece, Novoferm, Deponti, Toppoint, Husol, Weinor & Lumenguard, Schlappi, Sunway, Milano, Dickson, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Deventer

Goedkope zonwering kopen in Schalkhaar? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vind je ook leveranciers en showrooms in Empe, Lettele en Colmschate.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Shutters.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, designs en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Schalkhaar?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €220 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een basis rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €795). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per raam). De totale prijzen hangen af van: de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Schalkhaar?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Schalkhaar. Er komt dan een gespecialiseerde expert die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Hierna zal de monteur het systeem op de juiste manier installeren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met een handslinger is voldoende, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7433

Plaats een reactie