Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heemserveen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Heemserveen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is praktisch om zonnestralen te weren. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je enorm veel diverse producten. Op deze pagina delen we een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Heemserveen en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-heemserveen

Zonnescherm laten plaatsen in Heemserveen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Heemserveen via een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het geheel fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig experts in de regio. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Heemserveen en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De montage-specialist plaatst het uitvalscherm of de duettes zoals afgesproken. Check of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Heemserveen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Heemserveen is het meest effectief om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €2750. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest praktische toepassingen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Let op: dit model kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €875 tot €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten liggen tussen de €325 en €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Heemserveen is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €400 tot wel €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen tussen de €350 en €1225 voor rolluiken bestellen in Heemserveen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Altijd met goede garantie.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van de woning. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €630 – €1800.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Heemserveen: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten bedragen tussen de €320 – €925. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in honderden dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, verduisterende, elektrische, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €65,00 tot €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heemserveen: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en brocante uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht prijsindicaties van €105 tot wel €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een prijskaartje van €62,5 tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Heemserveen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. In het assortiment zitten diverse kleuren en materialen als o.a. aluminium, PVC, stof, kunststof, bamboe. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een tarief van €65 tot zo’n €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, stof, hout, bamboe, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten vanaf €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Heemserveen voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten bij gemiddeld €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Heemserveen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, lamellenhor, hordeur, inzethor, plissé hor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei factoren: de productcategorie, de materiaalkeuze, de afmetingen en de bediening. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Heemserveen in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2225
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€375 – €1600
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €160
Lamellen200 x 200 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 breed€120 – €310
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Heemserveen. In het schema hierna vergelijk je een aanvulling op de grootste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Hubo, Praxis en Kwantum, FonQ, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Check ook: Bece, Toppoint, Roma, Husol, Weinor, Deponti & Sunway, Swela, Schlappi, Copaco, Dickson, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Heemserveen? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna verstrekken we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal check je ook installateurs en verkopers in Hoogenweg, Rheezerveen en Rheeze.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Heemserveen?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde investeringen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €275 per kozijn. In het geval van een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een standaard rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €755). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 op basis van 1 raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de grootte (lengte en breedte), bediening, het materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Heemserveen?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Heemserveen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde vakman die de raampartij inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de expert het model degelijk monteren. Op die manier ben je zeker van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met opwindmechanisme is voldoende, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7796

Plaats een reactie