Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sibculo vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Sibculo? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €87,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal om zonnestralen te weren. In veel situaties behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit gigantisch veel afzonderlijke producten. Via onze site doorzoek je een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens check je de geschatte kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Sibculo en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-sibculo

Zonnescherm laten plaatsen in Sibculo

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Sibculo via een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie fatsoenlijk opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk experts in de gemeente. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Sibculo en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. De installateur installeert de screens of gordijnen op de gewenste manier. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Sibculo

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Sibculo is geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele opties zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei prints en maten. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot zo’n €2550. In het volgende gedeelte bespreken we de beste types.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Let op: het systeem kan vies worden door regen. De normale tarieven liggen tussen de €825 en €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen schommelen tussen de €475 tot zo’n €1200.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Sibculo komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten schommelen tussen de €225 en €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De onkosten schommelen tussen de €340 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Sibculo.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het installeren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen liggen zo tussen de €640 – €1725.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Sibculo: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen tussen de €350 – €875. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig op te hangen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €45,00 tot €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sibculo: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een speelse en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijskaartje van €100 oplopend tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op kosten van €57,5 tot +/- €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Sibculo: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel soorten en materialen als onder andere bamboe, kunststof, stof, aluminium, PVC. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een prijskaartje van €65 tot +/- €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals kunststof, hout, pvc, stof, bamboe. Perfect voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Sibculo voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten vanaf €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €950.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Sibculo zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, voorzethor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij €87,5 en kunnen oplopen tot €550.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn afhankelijk van verschillende opties: het artikel, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Sibculo in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2350
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€355 – €1350
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €140
Lamellen200 x 250 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Sibculo. In de onderstaande tabel verstrekken we een overzicht met de meest bekende merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Hubo, Gamma & Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Check ook: Toppoint, Deponti, Husol, Roma, Bece, Novoferm & Lumenguard, Schlappi, Copaco, Sunway, Dickson, Swela.

Zonwering experts in regio van Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Sibculo? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site vergelijk je ook fabrikanten en winkels in Daarle, Kloosterhaar en Bergentheim.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Sibculo?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €245 per raampartij. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €835). Voordelige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale prijzen hangen af van: het model, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, prints en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Sibculo?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Sibculo. Dan komt er een ervaren professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hierna zal de vakman het model op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (via een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7693

Plaats een reactie