Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Venebrugge vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Venebrugge? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben immens veel diverse modellen. Op dit portaal delen we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop verstrekken we de geschatte kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Venebrugge en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-venebrugge

Zonnescherm laten plaatsen in Venebrugge

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Venebrugge via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker de installatie juist bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je razendsnel specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Venebrugge en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De installateur hangt het terrasscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Venebrugge

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Venebrugge is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende artikelen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende dessins en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot wel €2700. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de beste types.

Het installeren van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De tarieven liggen tussen de €900 t/m €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €425 tot zo’n €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Venebrugge is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties liggen tussen de €350 t/m €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte prijzen variëren tussen de €250 en €1475 voor rolluiken bestellen in Venebrugge.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Praktische markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van het pand. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten bedragen tussen de €690 tot wel €1725.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Venebrugge: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen komen uit tussen de €390 tot €825. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos zelf te plaatsen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende types zoals dakraam, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €57,50 – €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Venebrugge: zonder problemen zelf te installeren.
 • Te koop in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en brocante ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan prijzen van €110 tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met tarieven van €62,5 tot €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Venebrugge: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals bijv. hout, kunststof, aluminium, bamboe, PVC. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijs van €65 tot +/- €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. hout, kunststof, pvc, stof, bamboe. Toe te passen voor grote ramen en sluiten goed aan op een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €55 en kunnen oplopen tot €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Venebrugge vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen beginnen bij circa €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Venebrugge zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hordeur, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Te monteren op: draairaam, tuimelraam, valraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal factoren: het type model, de materiaalsoort, de afmeting en de bediening. In de tabel hierna vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Venebrugge in juni 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€845 – €2300
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1350
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €140
Lamellen200 x 200 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €340
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Venebrugge. In de volgende tabel tref je informatie over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach, Karwei & Wehkamp, FonQ, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Overige merken: Weinor, Toppoint, Bece, Novoferm, Husol, Roma & Sunway, Milano, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Venebrugge? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook installatiepartners en verkopers in Holtheme, Hoogenweg en Anerveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest verkochte zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in diverse kleuren, stoffen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Venebrugge?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte prijzen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €210 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een basis rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €830). Gunstiger geprijsde opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, vormen / kleuren en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Venebrugge?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Venebrugge. In dat geval komt in lokale professional die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het systeem degelijk monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met een handslinger werkt in de basis mooi, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7792

Plaats een reactie