Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nijverdal vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Nijverdal? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is al verkrijgbaar voor €62,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan de wereld aan diverse soorten. Op deze pagina check je een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien check je de huidige tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Nijverdal en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-nijverdal

Zonnescherm laten plaatsen in Nijverdal

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nijverdal door een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm goed aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je gemakkelijk experts uit de buurt. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Nijverdal en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Nijverdal

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nijverdal is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel materialen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €2725. In de koopgids hierna beoordelen we de meest populaire types.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Advies: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven variëren tussen de €925 t/m €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen liggen zo tussen de €400 tot €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Nijverdal is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten komen uit tussen de €275 tot zo’n €1125.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Meer informatie over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen schommelen tussen de €360 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Nijverdal.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Bestellen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van woningen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven liggen tussen de €680 – €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Nijverdal: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €360 tot €875. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €55,00 en €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nijverdal: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en huiselijke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan onkosten van €105 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan onkosten van €47,5 tot wel €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Nijverdal: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen dessins en materialen zoals o.a. aluminium, stof, hout, kunststof, PVC. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een prijs van €67,5 tot €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals bamboe, kunststof, aluminium, hout, stof. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €60 en lopen op tot €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nijverdal vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Nijverdal geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, hordeur, inzethor, lamellenhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten vanaf €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, valraam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere opties: het type systeem, het materiaal, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nijverdal in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2125
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€240 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €145
Lamellen200 x 200 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €360
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Nijverdal. In het schema hieronder bieden wij uitleg over de meest bekende merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis en Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Overige merken: Bece, Toppoint, Novoferm, Roma, Husol, Weinor en Milano, Swela, Schlappi, Dickson, Copaco, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Hellendoorn

Goedkope zonwering kopen in Nijverdal? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema tref je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site bekijk je ook montagebedrijven en verkooppunten in Okkenbroek, Haarle en Bathmen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We beschrijven nu de beste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, dessins en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Nijverdal?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte kosten bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €245 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €810). Alternatieve opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, het soort materiaal, prints en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Nijverdal?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Nijverdal. Dan komt er een ervaren expert die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Kort daarna kan de vakman het systeem op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen starten bij €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7440, 7441, 7442, 7443

Plaats een reactie