Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tinallinge vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Tinallinge? Zonwering is er voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is praktisch om zonnestralen te weren. In veel situaties win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse oplossing. Via onze site geven we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij verstrekken we een indicatie van de kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Tinallinge (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-tinallinge

Zonnescherm laten plaatsen in Tinallinge

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Tinallinge door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel specialisten uit de buurt. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type product geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van de screens of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Tinallinge en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De professional hangt het zonneschermen of de lamellen zoals jij dat wilt. Test of het netjes is aangesloten. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Tinallinge

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Tinallinge is heel erg handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 tot zo’n €2700. In de koopgids hierna beoordelen we de meest populaire types.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen komen uit tussen de €925 t/m €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen komen uit tussen de €425 tot zo’n €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Tinallinge biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De onkosten liggen zo tussen de €325 tot wel €1100.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Tevens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen variëren tussen de €270 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Tinallinge.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

Bestellen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de authenticiteit van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €640 t/m €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Tinallinge: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen variëren tussen de €390 – €875. In de box hieronder lees je informatie over de meest populaire producten.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €65,00 en €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tinallinge: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €100 oplopend tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €57,5 tot +/- €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Tinallinge: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel kleuren en materialen zoals onder andere bamboe, kunststof, aluminium, hout, PVC. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een tarief van €80 tot €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals aluminium, pvc, bamboe, hout, stof. Praktisch voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij zo’n €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Tinallinge voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, schuiframen, uitzetramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen starten bij om en nabij de €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €860.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Tinallinge zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, valraam, uitzetraam, draairaam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei aspecten: het soort model, het materiaal, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Tinallinge in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€840 – €2325
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1350
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €165
Lamellen100 x 250 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €280
Plisségordijnen195 cm breed€115 – €310
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Tinallinge. In de tabel hierna bekijk je details over de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Hornbach, Hubo & Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Roma, Novoferm, Toppoint, Deponti, Husol, Bece & Milano, Sunway, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Tinallinge? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bekijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook leveranciers en verkooppunten in Termunterzijl, Rasquert en Borgsweer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in velerlei kleuren, soorten materialen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Tinallinge?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De huidige prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €725. Zonnescreens €250 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een instap-rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €760). Betaalbare producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €125 per raam / kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, designs en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Tinallinge?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Tinallinge. In dat geval komt in capabele expert die de raampartij inmeet bij je thuis. Hierna zal de expert de zonwering op de goede manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van correct werkende zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9954

Plaats een reactie