Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Goudswaard vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Goudswaard? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is er al vanaf €87,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarbij behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse oplossing. Op dit portaal check je een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij check je de geschatte kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Goudswaard en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-goudswaard

Zonnescherm laten plaatsen in Goudswaard

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Goudswaard middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het product volgens de documentatie vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Goudswaard en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De installateur levert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals besproken. Loop na of de totale constructie correct is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Goudswaard

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Goudswaard is zeer handig om je woning wat te verkoelen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse modellen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot €2900. In de koopgids hierna behandelen we de meest populaire modellen.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven liggen zo tussen de €800 tot €2050.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven bedragen tussen de €300 tot €1275.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Goudswaard is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen liggen tussen de €200 tot wel €1050.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De onkosten schommelen tussen de €350 en €1350 voor rolluiken bestellen in Goudswaard.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Genieten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het huis. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten liggen tussen de €620 en €1800.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een comfortabele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Goudswaard: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties bedragen tussen de €350 – €925. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te monteren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, elektrische, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven liggen zo tussen de €65,00 – €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Goudswaard: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en huiselijke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie kosten van €90 tot +/- €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht onkosten van €57,5 oplopend tot €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Goudswaard: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen systemen en materialen zoals onder andere stof, hout, kunststof, aluminium, PVC. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht prijzen van €82,5 tot +/- €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. pvc, hout, bamboe, stof, kunststof. Toe te passen voor grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten bij gemiddeld €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Goudswaard vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten vanaf €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Goudswaard geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, inzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten vanaf €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd via velerlei zaken: het model, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In het overzicht hierna tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Goudswaard in april 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€870 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1625
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1200
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €170
Lamellen200 x 180 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €220
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €320
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Goudswaard. In de onderstaande tabel tonen wij uitleg over de meest bekende merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hubo, IKEA, Praxis & Wehkamp, Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Bece, Weinor, Novoferm, Roma, Toppoint & Milano, Swela, Dickson, Copaco, Lumenguard, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Hoeksche Waard

Goedkope zonwering kopen in Goudswaard? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel bieden wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website check je ook fabrikanten en bedrijven in Oud-Beijerland, Mijnsheerenland en Nieuw-Beijerland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de individuele ruimte. We delen nu de meest praktische zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in veel kleuren, modellen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Goudswaard?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De standaard tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Zonnescreens €205 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm betaal je ongeveer €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €825). Budget producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het type / model, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, kleuren en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Goudswaard?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Goudswaard. Hierbij komt er een deskundige expert die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur de producten vakkundig monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met stang of band is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3267

Plaats een reactie