Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Klaaswaal vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Klaaswaal? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €65,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is geschikt tegen hevige zon. Soms behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn tientallen verschillende combinaties. Op dit portaal verstrekken we een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze check je gemiddelde kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Klaaswaal en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-klaaswaal

Zonnescherm laten plaatsen in Klaaswaal

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Klaaswaal via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie goed opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met experts in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het systeem. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Klaaswaal en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De professional levert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of het volgens de handleiding is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Klaaswaal

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Klaaswaal is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel modellen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei prints en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot wel €2875. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen keuzes.

Genieten van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Belangrijk: het schermdoek kan vies worden door regen. De normale tarieven komen uit tussen de €825 tot wel €2150.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen liggen tussen de €425 t/m €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Klaaswaal komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven komen uit tussen de €300 tot €1075.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Laten plaatsen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen bedragen tussen de €270 en €1200 voor rolluiken bestellen in Klaaswaal.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van de woning. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen schommelen tussen de €670 t/m €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Klaaswaal: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten liggen tussen de €320 en €925. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest populaire producten.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te plaatsen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen verschillende varianten zoals elektrische, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam en de duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €47,50 – €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Klaaswaal: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op tarieven van €105 tot +/- €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met prijzen van €57,5 tot wel €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Klaaswaal: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen als bijv. bamboe, aluminium, kunststof, PVC, hout. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan onkosten van €77,5 tot zo’n €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals hout, bamboe, stof, kunststof, aluminium. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten bij gemiddeld €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Klaaswaal op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen beginnen bij circa €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Klaaswaal geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, rolhor, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten vanaf €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van meerdere opties: het model, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna verstrekken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Klaaswaal in mei 2024.

ZonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€870 – €2325
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€395 – €1250
Screenstot 4 meter breed€260 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €145
Lamellen250 x 250 cm€50 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Klaaswaal. In het schema hieronder bekijk je details over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Overweeg ook: Husol, Weinor, Novoferm, Roma, Toppoint, Bece en Dickson, Lumenguard, Milano, Sunway, Swela, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Hoeksche Waard

Goedkope zonwering kopen in Klaaswaal? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel vind je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en shops in Heinenoord, Strijen en Numansdorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in meerdere kleuren, prints en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Klaaswaal?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De normale onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €575. Zonnescreens €235 per raam / kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een instap-rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €755). Alternatieve opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, dessins en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Klaaswaal?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Klaaswaal. Hierbij komt er een capabele expert die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de monteur het model vakkundig aanbrengen. Met deze klusservice ben je zeker van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met een handslinger is voldoende, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3286

Plaats een reactie