Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maasdam vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Maasdam? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig om zonnestralen te weren. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit bijzonder veel afzonderlijke oplossing. Op dit platform doorzoek je een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens doorzoek je de huidige tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Maasdam (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-maasdam

Zonnescherm laten plaatsen in Maasdam

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Maasdam door een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm degelijk aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig leveranciers in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Maasdam en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De specialist levert de screens of de plissés zoals jij dat wilt. Controleer of de totale constructie correct is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Maasdam

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Maasdam is praktisch om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende artikelen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in talloze prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €400 – €2675. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest geziene producten.

Waar kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Disclaimer: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten liggen zo tussen de €900 tot wel €2050.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties liggen tussen de €350 en €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Bediening met motor is mogelijk.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Maasdam is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen komen uit tussen de €400 en €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het gemak van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven komen uit tussen de €250 – €1375 voor rolluiken bestellen in Maasdam.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van het pand. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten liggen zo tussen de €650 tot wel €1700.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Maasdam: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €370 en €825. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te plaatsen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden diverse varianten zoals elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €47,50 – €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Maasdam: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en authentieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijskaartje van €95 tot wel €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een kostenplaatje van €47,5 tot wel €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Maasdam: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel modellen en materialen zoals o.a. PVC, kunststof, bamboe, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een kostenplaatje van €70 tot zo’n €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. pvc, bamboe, stof, aluminium, kunststof. Ideaal voor lange / grote ramen en matchen goed met een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Maasdam voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, dakramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij zo’n €450. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €890.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Maasdam zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, inzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten starten vanaf €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via een aantal opties: het soort model, type materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de tabel hierna verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Maasdam in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2000
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€350 – €1250
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €145
Lamellen100 x 50 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €270
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Maasdam. Hieronder tref je details over de populairste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis, IKEA & Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Check ook: Deponti, Husol, Bece, Novoferm, Weinor, Roma en Dickson, Schlappi, Milano, Sunway, Swela, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Hoeksche Waard

Goedkope zonwering kopen in Maasdam? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bekijk je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal vind je ook fabrikanten en showrooms in Mookhoek, Wijngaarden en s-Gravendeel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, dessins en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Maasdam?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €700. Buitenscreens €250 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €750). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam / kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsopties, materiaalgebruik, prints en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Maasdam?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Maasdam. Dan komt er een capabele vakman die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het zonnescherm op de juiste manier installeren. Zo ben je verzekerd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3299

Plaats een reactie