Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mijnsheerenland vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Mijnsheerenland? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €55,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan gigantisch veel verschillende modellen. Via deze website verstrekken we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop doorzoek je de huidige tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Mijnsheerenland en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-mijnsheerenland

Zonnescherm laten plaatsen in Mijnsheerenland

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Mijnsheerenland door een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel degelijk opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je razendsnel vakmannen in de regio. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Mijnsheerenland en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De professional plaatst de screens of de duettes op de gewenste manier. Controleer of het netjes is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Mijnsheerenland

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Mijnsheerenland wordt met name toegepast om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse producten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en afmetingen. De kosten variëren tussen de €500 tot wel €2925. In onderstaande alinea lees je informatie over de beste toepassingen.

Tips voor knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Advies: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De onkosten schommelen tussen de €875 tot zo’n €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen liggen tussen de €375 tot €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Mijnsheerenland biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De normale prijzen liggen zo tussen de €200 en €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De pluspunten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven schommelen tussen de €260 en €1300 voor rolluiken bestellen in Mijnsheerenland.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Uitleg over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woningen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten schommelen tussen de €610 t/m €1900.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in huis met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Mijnsheerenland: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten bedragen tussen de €370 tot €850. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt verschillende varianten zoals transparante, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam en een duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €55,00 tot €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mijnsheerenland: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een exclusieve en authentieke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan een prijs van €110 oplopend tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan prijzen van €55 tot zo’n €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Mijnsheerenland: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, PVC, aluminium, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €72,5 tot wel €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. hout, pvc, stof, aluminium, kunststof. Geschikt voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij circa €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Mijnsheerenland vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten bij om en nabij de €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Mijnsheerenland geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, inzethor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij €70 en lopen op tot €800.

 • Te monteren op: draairaam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van verschillende onderdelen: het type model, het materiaal, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Mijnsheerenland in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€810 – €2150
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€355 – €1550
Screenstot 400 cm breed€260 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€75 – €170
Lamellen200 x 250 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 x 180 cm€105 – €370
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Mijnsheerenland. In de tabel hieronder bieden wij een aanvulling op de grootste merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei, Praxis en Kwantum, FonQ, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Bece, Deponti, Toppoint, Roma, Weinor, Husol en Milano, Sunway, Swela, Dickson, Schlappi, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Hoeksche Waard

Goedkope zonwering kopen in Mijnsheerenland? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna vind je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website ontdek je ook leveranciers en showrooms in Nieuw-Beijerland, Westmaas en Piershil.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest praktische zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, motiefjes en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Mijnsheerenland?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €625. Screens €220 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een basis rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €780). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, motiefjes en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Mijnsheerenland?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Mijnsheerenland. In die situaties komt een gespecialiseerde vakman die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het product volgens de documentatie aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van goede zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3270, 3271

Plaats een reactie