Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mookhoek vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Mookhoek? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse toepassingen. Via onze site vind je een uitgebreid advies waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast bieden we een kostenindicatie en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Mookhoek en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-mookhoek

Zonnescherm laten plaatsen in Mookhoek

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Mookhoek via een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het scherm op de goede manier gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Mookhoek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De professional monteert het zonneschermen of de jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Mookhoek

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Mookhoek is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere producten zoals het rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 tot zo’n €2775. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest handige oplossingen.

Bestellen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Belangrijk: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen schommelen tussen de €900 t/m €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen komen uit tussen de €475 tot zo’n €1325.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Zeer windbestendig.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Mookhoek is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen komen uit tussen de €350 tot wel €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Praktische rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten komen uit tussen de €250 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Mookhoek.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Het installeren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €640 – €1750.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Mookhoek: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten bedragen tussen de €370 tot €925. In de box hieronder behandelen we de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen allerlei types zoals waterafstotende, dakraam, elektrische, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €57,50 tot €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mookhoek: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie tarieven van €105 tot wel €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een prijs van €52,5 tot zo’n €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Mookhoek: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen vormen en materialen als bijv. kunststof, stof, hout, aluminium, PVC. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een prijs van €77,5 oplopend tot €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals hout, stof, kunststof, aluminium, pvc. Perfect voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Mookhoek in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij circa €450 en kunnen oplopen tot €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Mookhoek zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, hordeur, rolhor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij circa €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, schuifraam, valraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei zaken: de productcategorie, de materiaaltypes, de maximale breedte en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Mookhoek in april 2024.

ZonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€870 – €2000
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1425
Screenstot 4 meter breed€275 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1400
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €155
Lamellen100 x 50 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €250
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €370
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Mookhoek. Hieronder verstrekken we details over de beste verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, IKEA, Praxis, Gamma en Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Andere merken: Novoferm, Deponti, Weinor, Roma, Bece, Toppoint en Dickson, Lumenguard, Swela, Copaco, Milano, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Hoeksche Waard

Goedkope zonwering kopen in Mookhoek? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website check je ook installatiepartners en bedrijven in Klaaswaal, s-Gravendeel en Strijen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest handige soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, designs en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Mookhoek?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijzen tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €600. Screens €270 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €845). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, prints en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Mookhoek?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Mookhoek. In dat geval komt in lokale vakman die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman de producten vakkundig installeren. Met deze klusservice ben je verzekerd van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met slinger of band werkt prima, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3293

Plaats een reactie