Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Numansdorp vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Numansdorp? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €57,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Op dit platform geven we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bieden we een kostenindicatie en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Numansdorp en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-numansdorp

Zonnescherm laten plaatsen in Numansdorp

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Numansdorp door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem fatsoenlijk vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen uit de buurt. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Numansdorp en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De specialist installeert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals gewenst. Test of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Numansdorp

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Numansdorp werkt het beste om de zon en warmte te weren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse materialen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 en €2725. In het volgende gedeelte beoordelen we de beste systemen.

Details over knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Let op: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €925 tot wel €2100.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten liggen tussen de €325 tot €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Numansdorp is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €225 tot zo’n €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven liggen zo tussen de €260 – €1475 voor rolluiken bestellen in Numansdorp.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Praktische markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten komen uit tussen de €630 t/m €1725.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Numansdorp: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €370 en €825. In deze koopgids lees je informatie over de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, dakraam, transparante en het duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €47,50 en €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Numansdorp: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en huiselijke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie tarieven van €90 tot wel €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan kosten van €55 tot €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Numansdorp: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten diverse kleuren en materialen als bijv. aluminium, stof, hout, PVC, bamboe. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €75 tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals bamboe, kunststof, hout, aluminium, stof. Praktisch voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Numansdorp op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, valramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij €400. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Numansdorp zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant weert kleine dieren en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten beginnen bij €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 hangen af van allerlei zaken: het type product, het materiaal, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In het schema hierna bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Numansdorp in april 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2000
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €165
Lamellen200 x 250 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €260
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €300
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Numansdorp. Hieronder bekijk je uitleg over de grootste merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach en FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Overige merken: Weinor, Toppoint, Husol, Bece, Novoferm, Deponti en Dickson, Schlappi, Swela, Lumenguard, Sunway, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Hoeksche Waard

Goedkope zonwering kopen in Numansdorp? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website vind je ook montagebedrijven en verkopers in Mijnsheerenland, Zuid-Beijerland en Westmaas.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras en Serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in velerlei kleuren, dessins en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Numansdorp?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijsindicaties tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €700. Zonnescreens €270 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een instap-rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €760). Overige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de maximale lengte, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Numansdorp?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Numansdorp. Dan komt er een gespecialiseerde expert die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de producten juist monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met slinger is acceptabel, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3280, 3281

Plaats een reactie