Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Puttershoek vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Puttershoek? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend tegen hevige zon. In veel situaties geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel verschillende toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop verstrekken we gemiddelde tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Puttershoek en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-puttershoek

Zonnescherm laten plaatsen in Puttershoek

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Puttershoek via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de goede manier bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Puttershoek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De vakman plaatst het terrasscherm of gordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Puttershoek

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Puttershoek werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende dessins en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 tot zo’n €2800. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene toepassingen.

Waar kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten variëren tussen de €850 t/m €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €425 tot zo’n €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Puttershoek is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €400 tot zo’n €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Koopgids rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten schommelen tussen de €360 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Puttershoek.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Effecten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van de woning. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven komen uit tussen de €710 – €1875.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Puttershoek: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 – €800. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos zelf te plaatsen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in meerdere kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Ze verkopen allerlei soorten zoals elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €52,50 – €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Puttershoek: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een luxe en huiselijke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijzen van €105 tot €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een prijs van €52,5 tot €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Puttershoek: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals onder andere PVC, kunststof, aluminium, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een kostenplaatje van €75 tot +/- €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals aluminium, pvc, kunststof, bamboe, stof. Toe te passen voor grote ramen en bij een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Puttershoek op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Puttershoek zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: inzethor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten bij gemiddeld €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, draairaam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 hangen af van meerdere opties: het soort model, de materiaaltypes, de afmetingen en het soort bediening. In de tabel hierna bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Puttershoek in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2100
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€395 – €1400
Screens1 – 4 meter breed€260 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1225
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €160
Lamellen100 x 250 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €240
Plisségordijnen190 cm breed€110 – €340
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Puttershoek. In de tabel hierna delen we informatie over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA, Karwei & Wehkamp, FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Check ook: Bece, Husol, Deponti, Weinor, Roma, Novoferm en Lumenguard, Copaco, Dickson, Sunway, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Hoeksche Waard

Goedkope zonwering kopen in Puttershoek? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna bekijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform kom je ook in contact met monteurs en verkopers in Strijensas, Maasdam en Mookhoek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest populaire zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in veel kleuren, dessins en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Puttershoek?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Screens €215 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €795). Betaalbare opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale onkosten hangen af van: het type / model, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, prints en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Puttershoek?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Puttershoek. In dat geval komt in lokale montagepartner die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de monteur de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt in de basis mooi, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3297

Plaats een reactie