Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering s-Gravendeel vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in s-Gravendeel? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest geschikt tegen hevige zon. In veel situaties realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je gigantisch veel diverse soorten. Op deze pagina verstrekken we een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook bieden we gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in s-Gravendeel en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-s-gravendeel

Zonnescherm laten plaatsen in s-Gravendeel

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in s-Gravendeel middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie fatsoenlijk aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit s-Gravendeel en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De monteur monteert het zonneschermen of de duettes op de gewenste manier. Check of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in s-Gravendeel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering s-Gravendeel werkt het beste om de warmte uit je huis te houden. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei materialen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 – €2600. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende keuzes.

Het installeren van knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Disclaimer: het scherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven schommelen tussen de €825 tot wel €2125.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven komen uit tussen de €300 tot zo’n €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in s-Gravendeel is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven komen uit tussen de €300 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in s-Gravendeel.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het huis. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen bedragen tussen de €620 en €1925.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie s-Gravendeel: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €320 – €800. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen diverse varianten zoals transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €50,00 tot €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in s-Gravendeel: heel simpel zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan prijsindicaties van €90 tot zo’n €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan een prijskaartje van €50 tot +/- €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën s-Gravendeel: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals onder andere stof, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht prijsindicaties van €77,5 tot €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals kunststof, hout, stof, aluminium, bamboe. Praktisch voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in s-Gravendeel professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij circa €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in s-Gravendeel bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, hordeur, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven beginnen bij circa €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van meerdere thema’s: het type model, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in s-Gravendeel in mei 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2125
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1450
Screenstot 400 cm breed€275 – €975
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €160
Lamellen150 x 100 cm€80 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €350
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in s-Gravendeel. In het schema hierna bespreken we uitleg over de populairste merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Karwei, IKEA, Hubo en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Husol, Deponti, Roma, Novoferm, Bece, Toppoint & Dickson, Sunway, Swela, Copaco, Milano, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Hoeksche Waard

Goedkope zonwering kopen in s-Gravendeel? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website check je ook leveranciers en winkels in Strijen, Puttershoek en Strijensas.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, modellen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in s-Gravendeel?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Screens €250 op basis van 1 raam. In het geval van een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €810). Alternatieve soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het product, het formaat, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, designs en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in s-Gravendeel?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in s-Gravendeel. Er komt dan een ervaren professional die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional de zonwering volgens de documentatie monteren. Op die manier ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met slinger of band is voldoende, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken & schermen starten bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3295

Plaats een reactie