Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Strijensas vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Strijensas? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is geschikt om zonnestralen te weren. Soms biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse combinaties. Op deze pagina check je een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens delen we een kostenindicatie en adressen van regionale zonwering specialisten in Strijensas en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-strijensas

Zonnescherm laten plaatsen in Strijensas

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Strijensas middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je razendsnel specialisten in de gemeente. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Strijensas en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De vakman plaatst het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Controleer of het volgens de handleiding is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Strijensas

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Strijensas is ideaal om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse systemen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse kleuren en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 tot wel €2875. In het stukje hierna beoordelen we de meest moderne types.

Details over knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten liggen tussen de €900 en €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €300 tot wel €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Strijensas is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De prijzen bedragen tussen de €400 tot €1150.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen schommelen tussen de €330 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Strijensas.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Korte info over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten komen uit tussen de €660 tot zo’n €1800.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Strijensas: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Soms heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen zo tussen de €350 – €800. In het onderstaande stuk lees je informatie over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, elektrische en het duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €60,00 – €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Strijensas: voor iedereen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karakteristieke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht prijsindicaties van €105 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan tarieven van €47,5 tot €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Strijensas: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen als PVC, bamboe, kunststof, hout, stof. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een prijskaartje van €72,5 tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals aluminium, hout, stof, bamboe, kunststof. Toe te passen voor grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Strijensas op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Strijensas zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij €77,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende onderdelen: het model, materiaaltypes, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Strijensas in februari 2024.

Zonwering typeFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2375
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1500
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €145
Lamellen180 x 180 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €240
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €320
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Strijensas. In het schema hieronder bieden wij een toelichting op de grootste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei & Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Overige merken: Husol, Roma, Novoferm, Weinor, Bece, Deponti & Sunway, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Milano, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Hoeksche Waard

Goedkope zonwering kopen in Strijensas? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna vind je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website check je ook fabrikanten en winkels in Zuid-Beijerland, Mookhoek en Klaaswaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in veel kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Strijensas?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De geschatte onkosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €550. Buitenscreens €290 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €805). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: het model, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het materiaal, prints en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Strijensas?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Strijensas. Hierbij komt er een lokale vakman die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de zonwering op de juiste manier vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 3292

Plaats een reactie