Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering t Veld vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in t Veld? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en regel je al vanaf €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Meestal realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende combinaties. Op dit platform check je een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze check je een indicatie van de kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in t Veld (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-t-veld

Zonnescherm laten plaatsen in t Veld

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in t Veld via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de goede manier vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit t Veld en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. Het installatiebedrijf installeert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals jij dat wilt. Test of de totale constructie correct is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in t Veld

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering t Veld is ideaal om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel opties zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 en €2775. In onderstaande alinea behandelen we de beste producten.

Advies over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De totale investeringen bedragen tussen de €825 tot €2175.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €400 tot wel €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in t Veld is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen variëren tussen de €325 tot zo’n €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale tarieven variëren tussen de €330 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in t Veld.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op de uitstraling van het huis. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €690 en €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie t Veld: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten schommelen tussen de €370 en €925. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €62,50 en €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in t Veld: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een prijs van €105 oplopend tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een kostenplaatje van €57,5 tot wel €165.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën t Veld: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. In het assortiment zitten oneindig veel kleuren en materialen zoals o.a. aluminium, PVC, hout, stof, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een tarief van €65 tot €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. aluminium, hout, pvc, stof, bamboe. Praktisch voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij circa €70 en lopen op tot €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in t Veld professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, valramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij circa €470. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in t Veld zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hordeur, rolhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren: de productcategorie, de materiaalkeuze, de maximale lengte en de bediening. In de onderstaande tabel tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in t Veld in mei 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€810 – €2150
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€395 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€250 – €1175
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1450
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €160
Lamellen100 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €270
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €360
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in t Veld. In het overzicht hierna bekijk je een overzicht met de grootste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hubo, IKEA en Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Andere merken: Deponti, Toppoint, Weinor, Bece, Novoferm, Husol & Schlappi, Copaco, Swela, Lumenguard, Sunway, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in t Veld? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder delen we adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook installatiepartners en verkooppunten in Lutjewinkel, Zijdewind en Nieuwe Niedorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in veel kleuren, dessins en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in t Veld?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €290 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €810). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale onkosten hangen af van: het product, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, designs en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in t Veld?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in t Veld. Er komt dan een lokale professional die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de monteur de producten goed bevestigen. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken en screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1735

Plaats een reactie