Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Huizen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Huizen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende soorten. Via onze site doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien vind je de huidige tarieven en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Huizen en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-huizen

Zonnescherm laten plaatsen in Huizen

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Huizen via een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Huizen en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De professional hangt de screens of de shutters zoals afgesproken. Check of het volgens de handleiding is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Huizen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Huizen is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige opties zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 t/m €2775. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende toepassingen.

Waar kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Noemenswaardig: het systeem kan kapot waaien bij wind. De kosten komen uit tussen de €875 tot wel €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €375 tot €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Huizen is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten liggen zo tussen de €400 tot zo’n €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Korte info over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €330 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Huizen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven liggen zo tussen de €750 tot wel €1850.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Huizen: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten komen uit tussen de €380 en €950. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen allerlei types zoals dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €55,00 – €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Huizen: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €90 tot zo’n €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een prijskaartje van €65 tot zo’n €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Huizen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit tientallen dessins en materialen zoals onder andere kunststof, bamboe, stof, aluminium, hout. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een prijskaartje van €80 tot +/- €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van hout, stof, kunststof, pvc, aluminium. Handig voor kolossale / grote ramen en bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten vanaf €70 en lopen op tot €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Huizen in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij circa €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Huizen zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, rolhor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €67,5 en lopen op tot €675.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van een aantal keuzes: het soort product, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder vind je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Huizen in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€810 – €2350
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€350 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €175
Lamellen200 x 250 cm€70 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €310
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Huizen. In het overzicht hierna vind je een aanvulling op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo & Kwantum, Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Toppoint, Husol, Weinor, Bece, Novoferm, Deponti & Milano, Schlappi, Sunway, Swela, Lumenguard, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Huizen

Goedkope zonwering kopen in Huizen? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website bekijk je ook fabrikanten en shops in Almere, Wijdemeren en Hilversum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest verkochte zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, vormen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Huizen?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €210 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je ongeveer €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een standaard rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €750). Budget producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €100 per kozijn). De totale onkosten hangen af van: de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, de materiaalsoort, dessins en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Huizen?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Huizen. Dan komt er een lokale expert die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het product op de juiste manier vastzetten. Op die manier heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is acceptabel, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (met een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277

Plaats een reactie