Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bleiswijk vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Bleiswijk? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn enorm veel diverse soorten. Via onze site vind je een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij delen we een indicatie van de kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Bleiswijk en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-bleiswijk

Zonnescherm laten plaatsen in Bleiswijk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bleiswijk via een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste manier bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Bleiswijk en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De specialist plaatst het zonneschermen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Ga altijd na of alles juist is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Bleiswijk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Bleiswijk wordt met name toegepast om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel toepassingen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei vormen en maten. De kosten variëren tussen de €375 tot wel €2550. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest handige modellen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven op het terras. Noemenswaardig: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen liggen tussen de €800 – €2175.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen liggen zo tussen de €425 tot €1225.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Bleiswijk is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De normale prijzen bedragen tussen de €400 tot €1175.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven komen uit tussen de €270 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Bleiswijk.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van woonhuizen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €750 en €1625.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Bleiswijk: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven variëren tussen de €390 tot €900. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te bevestigen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in diverse soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, dakraam, transparante, verduisterende, waterafstotende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €65,00 tot €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bleiswijk: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Aanbod in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een knusse en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €110 oplopend tot €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een tarief van €60 tot wel €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Bleiswijk: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit oneindig veel vormen en materialen als stof, bamboe, kunststof, hout, PVC. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een prijs van €85 tot +/- €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. hout, bamboe, pvc, kunststof, stof. Ideaal voor lange / grote ramen en matchen goed met een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €85 en lopen op tot €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Bleiswijk met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, valramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten bij om en nabij de €400 en kunnen oplopen tot €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Bleiswijk zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hordeur, inzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €67,5 en kunnen oplopen tot €575.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei aspecten: het type product, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bleiswijk in april 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€400 – €1300
Screenstot 400 cm breed€280 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1225
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €165
Lamellen250 x 250 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €250
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Bleiswijk. In het overzicht hierna bespreken we uitleg over de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, IKEA, Praxis & Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Overige merken: Deponti, Husol, Toppoint, Roma, Weinor, Bece & Copaco, Swela, Schlappi, Milano, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Lansingerland

Goedkope zonwering kopen in Bleiswijk? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform ontdek je ook monteurs en winkels in Delfgauw, Naaldwijk en Berkel en Rodenrijs.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest verkochte zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in veel kleuren, stoffen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Bleiswijk?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Screens €210 op basis van één kozijn. Kies je voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €765). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 op basis van 1 raam). De totale kosten worden beïnvloed door: het model, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Bleiswijk?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Bleiswijk. Dan komt er een capabele professional die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur de zonwering fatsoenlijk ophangen. Met deze klusservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met opwindmechanisme is op zich ok, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen starten bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2661, 2665

Plaats een reactie