Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lierderholthuis vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Lierderholthuis? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn enorm veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site verstrekken we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Lierderholthuis en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-lierderholthuis

Zonnescherm laten plaatsen in Lierderholthuis

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Lierderholthuis door een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem goed bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Lierderholthuis en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De montage-specialist hangt de screens of de shutters zoals besproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Lierderholthuis

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Lierderholthuis wordt met name toegepast om je woning wat te verkoelen. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere producten zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 t/m €2525. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest praktische systemen.

Het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Belangrijk: dit model kan vies worden door regen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €825 tot wel €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten variëren tussen de €400 en €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kan goed tegen een stootje.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Lierderholthuis is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De tarieven variëren tussen de €375 tot zo’n €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten bedragen tussen de €340 – €1400 voor rolluiken bestellen in Lierderholthuis.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Offerte voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van woningen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven liggen zo tussen de €630 tot wel €1725.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Lierderholthuis: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen tussen de €360 en €800. In het onderstaande stuk bespreken we de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in veel designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen allerlei types zoals dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €52,50 en €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lierderholthuis: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en unieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een kostenplaatje van €90 tot wel €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met onkosten van €55 tot zo’n €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Lierderholthuis: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen soorten en materialen zoals bijv. stof, PVC, kunststof, bamboe, hout. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een tarief van €70 tot €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. aluminium, hout, kunststof, pvc, stof. Praktisch voor brede / grote ramen en passen perfect bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €75 en kunnen oplopen tot €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Lierderholthuis vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen beginnen bij €420 en kunnen oplopen tot €860.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Lierderholthuis zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij circa €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Te monteren op: schuifraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal thema’s: het type product, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Lierderholthuis in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2175
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1625
Screens1 – 3 meter breed€290 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1325
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €160
Lamellen250 x 150 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Lierderholthuis. In het schema hieronder tonen wij informatie over de meest bekende merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, IKEA, Gamma & Wehkamp, Bol.com, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Husol, Novoferm, Bece, Roma, Toppoint, Deponti & Copaco, Dickson, Lumenguard, Sunway, Swela, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Raalte

Goedkope zonwering kopen in Lierderholthuis? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder delen we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website vind je ook leveranciers en verkooppunten in Wesepe, Dalmsholte en Wijhe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Knikarmscherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, prints en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Lierderholthuis?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Zonnescreens €280 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering betaal je om en nabij de €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een basis rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €815). Budget keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €140 per raam / kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, het soort materiaal, prints en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Lierderholthuis?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Lierderholthuis. Hierbij komt er een deskundige vakman die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het zonnescherm goed monteren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8144

Plaats een reactie