Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Swalmen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Swalmen? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies werkt het beste om zonnestralen te weren. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke oplossing. Via onze site delen we een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze geven we de geschatte kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Swalmen en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-swalmen

Zonnescherm laten plaatsen in Swalmen

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Swalmen via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat alles juist geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je razendsnel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het product. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Swalmen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De monteur hangt het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Swalmen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Swalmen is praktisch om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 tot zo’n €2675. In het volgende gedeelte bespreken we de meest verkochte modellen.

Waar kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Let op: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €900 en €2250.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €350 en €1300.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Swalmen is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen liggen zo tussen de €200 tot zo’n €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale prijzen liggen zo tussen de €290 en €1450 voor rolluiken bestellen in Swalmen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Altijd met goede garantie.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van het huis. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €720 tot €1775.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Swalmen: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten liggen tussen de €330 en €975. In het onderstaande stuk lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken types.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk te installeren, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €62,50 – €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Swalmen: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €115 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan een tarief van €60 tot zo’n €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Swalmen: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel vormen en materialen zoals o.a. PVC, stof, hout, bamboe, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie een kostenplaatje van €65 tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. hout, aluminium, pvc, stof, kunststof. Perfect voor hoge / grote ramen en matchen goed met een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten vanaf €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Swalmen op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij zo’n €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Swalmen bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, hordeur, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem weert insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende opties: het soort systeem, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Swalmen in juni 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2200
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€280 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €145
Lamellen250 x 250 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Swalmen. In het volgende blokje tonen wij een aanvulling op de meest verkochte merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, IKEA en Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Formido, Kwantum.
 • Ook interessant: Weinor, Toppoint, Novoferm, Husol, Roma, Bece en Swela, Schlappi, Sunway, Dickson, Milano, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Roermond

Goedkope zonwering kopen in Swalmen? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform check je ook monteurs en winkels in Vlodrop, Melick en Montfort.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest praktische zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Swalmen?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde tarieven vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €750. Screens €265 per raam / kozijn. Kies je voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een standaard rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €805). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €130 per raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, het materiaal, designs en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Swalmen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Swalmen. Hierbij komt er een gediplomeerde installateur die ieder raam inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de monteur het product op de goede manier bevestigen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger werkt in de basis mooi, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6041, 6070, 6071

Plaats een reactie