Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oostburg vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Oostburg? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit bijzonder veel verschillende soorten. Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop delen we gemiddelde tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Oostburg en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-oostburg

Zonnescherm laten plaatsen in Oostburg

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oostburg via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het product goed geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de gemeente. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Oostburg en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De professional installeert het uitvalscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Loop na of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Offerte op maat van raambekleders in Oostburg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oostburg is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel toepassingen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel materialen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 t/m €2775. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest praktische types.

Het comfort van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Belangrijk: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte kosten variëren tussen de €875 – €2125.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven komen uit tussen de €300 tot zo’n €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Oostburg is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De onkosten komen uit tussen de €250 en €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Genieten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €330 – €1200 voor rolluiken bestellen in Oostburg.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van de woning. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven liggen zo tussen de €680 tot zo’n €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Oostburg: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €350 tot €975. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €55,00 tot €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Oostburg: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en landelijke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op onkosten van €110 tot +/- €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met een prijskaartje van €50 tot +/- €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Oostburg: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, kunststof, PVC, stof, hout. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie onkosten van €72,5 tot +/- €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. bamboe, hout, stof, kunststof, pvc. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Oostburg op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten bij om en nabij de €420 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Oostburg bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit model weert ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen starten bij om en nabij de €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, valraam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei aspecten: het soort product, type materiaal, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hieronder bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oostburg in april 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2350
Uitvalschermtot 5 meter breed€385 – €1475
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €165
Lamellen150 x 100 cm€80 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €250
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €370
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Oostburg. In de tabel hieronder vergelijk je details over de grootste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach en FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Ook interessant: Novoferm, Toppoint, Roma, Husol, Bece, Deponti & Milano, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in regio van Sluis

Goedkope zonwering kopen in Oostburg? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder delen we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook fabrikanten en bedrijven in Wissenkerke, Groede en Kamperland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest verkochte zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, soorten materialen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Oostburg?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De standaard onkosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €250 op basis van één kozijn. In het geval van een terrasscherm betaal je ongeveer €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een instap-rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €765). Betaalbare producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €105 per kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Oostburg?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Oostburg. Hierbij komt er een gediplomeerde professional die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de vakman de zonwering degelijk monteren. Op die manier profiteer je van uitstekende zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt prima, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens starten bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4500, 4501, 4507, 4525

Plaats een reactie