Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidzande vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Zuidzande? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €55,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn enorm veel afzonderlijke modellen. Via deze website delen we een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop bekijk je gemiddelde tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Zuidzande (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-zuidzande

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidzande

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidzande via een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Zuidzande en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De vakman levert het uitvalscherm of gordijnen zoals gewenst. Toets of de totale constructie correct is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Zuidzande

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zuidzande is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere systemen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in velerlei kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot €2925. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest bekende systemen.

Advies over knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Advies: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijsindicaties schommelen tussen de €875 t/m €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen liggen zo tussen de €375 tot zo’n €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Zuidzande is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven liggen tussen de €325 tot €1075.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte tarieven bedragen tussen de €300 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Zuidzande.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het huis. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen komen uit tussen de €720 tot €1900.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zuidzande: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €360 tot €950. In deze koopgids bespreken we de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan allerlei types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, verduisterende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €65,00 – €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidzande: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een tarief van €110 tot zo’n €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met tarieven van €60 tot €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Zuidzande: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Leveranciers bieden oneindig veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, PVC, aluminium, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een prijskaartje van €77,5 tot €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals kunststof, aluminium, bamboe, stof, pvc. Ideaal voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties starten vanaf €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidzande op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties beginnen bij €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zuidzande zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten beginnen bij €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via een aantal zaken: de productcategorie, de materiaaltypes, de afmetingen en de bediening. In de tabel hierna tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zuidzande in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€860 – €2250
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1450
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €165
Lamellen200 x 200 cm€70 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €250
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €330
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Zeeland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Zuidzande. In de onderstaande tabel verstrekken we een aanvulling op de meest gekozen merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma en FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Husol, Deponti, Weinor, Toppoint, Roma, Novoferm en Milano, Lumenguard, Dickson, Sunway, Swela, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Sluis

Goedkope zonwering kopen in Zuidzande? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker ontdek je ook installatiepartners en winkels in Schoondijke, Cadzand en Biervliet.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in veel kleuren, designs en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Zuidzande?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Zonnescreens €255 op basis van één kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €830). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 per raam / kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, het materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Zuidzande?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Zuidzande. Hierbij komt een capabele montagepartner die ieder raam inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het product juist monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met stang of band is voldoende, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4505, 4525

Plaats een reactie