Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oldemarkt vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Oldemarkt? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €55,00. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest effectief tegen hevige zon. Daarbij behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende systemen. Op dit portaal geven we een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens delen we een kostenindicatie en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Oldemarkt en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-oldemarkt

Zonnescherm laten plaatsen in Oldemarkt

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oldemarkt door een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat de installatie op de juiste manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Oldemarkt en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De monteur monteert het knikarmscherm of de lamellen zoals afgesproken. Loop na of de totale constructie correct is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Oldemarkt

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Oldemarkt is geschikt om de zon en warmte te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel modellen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende kleuren en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 tot wel €2725. In het stukje hierna beoordelen we de meest bekende modellen.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €925 – €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen tussen de €350 tot €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Oldemarkt is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten bedragen tussen de €275 t/m €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €330 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Oldemarkt.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van woonhuizen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven schommelen tussen de €670 en €1650.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Oldemarkt: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €310 en €900. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos zelf te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals dakraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €57,50 tot €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oldemarkt: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en huiselijke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijzen van €90 tot zo’n €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een prijskaartje van €60 tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Oldemarkt: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, PVC, bamboe, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een prijs van €65 tot wel €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals stof, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Praktisch voor brede / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Oldemarkt inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten bij om en nabij de €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Oldemarkt bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, rolhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit type weert insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €75 en kunnen oplopen tot €500.

 • Breed inzetbaar: vast raam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 hangen af van een aantal keuzes: het artikel, materiaaltypes, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In het schema hieronder vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oldemarkt in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2225
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1375
Screens1 – 3 meter breed€260 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1225
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €140
Lamellen200 x 250 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €250
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €320
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oldemarkt. In de volgende tabel bekijk je details over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Karwei, Hornbach & FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Husol, Weinor, Bece, Roma, Novoferm, Deponti & Swela, Sunway, Milano, Lumenguard, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Oldemarkt? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in de regio? Hierna tref je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website vind je ook installatiepartners en shops in Scheerwolde, Ossenzijl en Blankenham.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, prints en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Oldemarkt?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De verwachte onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €650. Screens €215 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €835). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, materiaalgebruik, designs en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Oldemarkt?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Oldemarkt. Hierbij komt er een lokale montagepartner die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het zonnescherm volgens de documentatie vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger of band is op zich ok, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of screens starten bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8375

Plaats een reactie