Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuiddorpe vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Zuiddorpe? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is al verkrijgbaar voor €92,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm werkt het beste tegen hevige zon. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel afzonderlijke combinaties. Op dit portaal verstrekken we een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bekijk je een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Zuiddorpe (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-zuiddorpe

Zonnescherm laten plaatsen in Zuiddorpe

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuiddorpe door een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product degelijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je snel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en leukste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Zuiddorpe en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De installateur plaatst het knikarmscherm of de plissés zoals afgesproken. Test of het product goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Zuiddorpe

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Zuiddorpe is geschikt om je woning wat te verkoelen. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en groottes. De kosten variëren tussen de €225 tot zo’n €2900. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest moderne modellen.

Offerte voor knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Advies: het doek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven komen uit tussen de €925 tot €2225.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties schommelen tussen de €300 tot wel €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Zuiddorpe komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven bedragen tussen de €400 tot €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Tips voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen bedragen tussen de €280 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Zuiddorpe.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Handige markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op de ambiance van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen liggen zo tussen de €740 t/m €1600.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Zuiddorpe: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties liggen tussen de €320 – €850. In het onderstaande stuk delen we veel info over de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan diverse varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, transparante en een duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €50,00 – €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuiddorpe: voor iedereen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen bieden een knusse en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een tarief van €90 tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Weinig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan tarieven van €60 tot zo’n €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Zuiddorpe: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel systemen en materialen zoals onder andere kunststof, stof, PVC, bamboe, aluminium. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht tarieven van €80 tot zo’n €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, stof, pvc, aluminium. Geschikt voor grote ramen en passen perfect bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zuiddorpe professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zuiddorpe zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, plissé hor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Te monteren op: draairaam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd via verschillende thema’s: het type systeem, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zuiddorpe in april 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2375
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1575
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €170
Lamellen150 x 100 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €210
Plisségordijnen100 breed€125 – €310
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Zuiddorpe. In de volgende tabel bekijk je informatie over de meest bekende merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA en Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Check ook: Roma, Weinor, Bece, Deponti, Toppoint, Novoferm en Milano, Lumenguard, Schlappi, Swela, Sunway, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Terneuzen

Goedkope zonwering kopen in Zuiddorpe? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel bespreken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vind je ook installatiepartners en verkooppunten in Nieuw Namen, Overslag en Graauw.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in oneindig veel kleuren, designs en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Zuiddorpe?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De huidige tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €260 per raam. Bij een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een standaard rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €775). Voordelige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, designs en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Zuiddorpe?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Zuiddorpe. Hierbij komt een deskundige expert die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur de producten degelijk installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met slinger of band werkt prima, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4574

Plaats een reactie