Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Manderveen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Manderveen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is er al vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je enorm veel afzonderlijke toepassingen. Via deze website delen we een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook delen we de huidige tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Manderveen en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-manderveen

Zonnescherm laten plaatsen in Manderveen

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Manderveen via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat alles op de goede manier aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Manderveen en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist hangt het terrasscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Test of het volgens de handleiding is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Manderveen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Manderveen is zeer handig om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse producten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei kleuren en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 tot wel €2875. In het volgende gedeelte behandelen we de meest moderne types.

Handige knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Belangrijk: dit model kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven komen uit tussen de €825 en €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €300 tot wel €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Manderveen is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven schommelen tussen de €225 tot wel €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten bedragen tussen de €330 en €1200 voor rolluiken bestellen in Manderveen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Adviezen over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op de ambiance van het huis. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €690 tot €1800.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Manderveen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €330 tot €925. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €50,00 en €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Manderveen: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en huiselijke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een kostenplaatje van €95 tot zo’n €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een prijs van €65 tot zo’n €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Manderveen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. In het assortiment zitten aanzienlijk veel dessins en materialen zoals o.a. aluminium, stof, bamboe, kunststof, hout. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie kosten van €85 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. bamboe, hout, aluminium, kunststof, pvc. Ideaal voor hoge / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij zo’n €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Manderveen in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Manderveen geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, hordeur, plissé hor, rolhor, inzethor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €72,5 en lopen op tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 worden berekend door te kijken naar een aantal onderdelen: het model, het gewenste materiaal, de maximale breedte en de manier van bedienen. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Manderveen in september 2022.

ZonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€835 – €2000
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€355 – €1300
Screens1 – 4 meter breed€260 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1450
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €140
Lamellen100 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €210
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €370
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Manderveen. In de tabel hieronder bieden wij informatie over de meest gekozen merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Zie ook: Deponti, Weinor, Husol, Toppoint, Roma, Novoferm en Swela, Lumenguard, Sunway, Milano, Copaco, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Tubbergen

Goedkope zonwering kopen in Manderveen? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna vergelijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform kom je ook in contact met installateurs en showrooms in Vasse, Albergen en Hezingen.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Derksen WoonideeënIndustriestraat 557651 ANTubbergen
Haarhuis Bouwbedrijf BVOotmarsumseweg 1887665 SEAlbergen
Morskieft Tapijten Gordijnen ZonweringKerkstraat 357667 PVReutum
Jannink Bouwbedrijf BVOude Schoolweg 17645 ASHoge Hexel
Zonwering MasterHooiland 1217641 JAWierden
Overzicht met zonwering leveranciers in Tubbergen (september 2022).

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: het soort raam, de ligging van je huis, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in veel kleuren, vormen en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Manderveen?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De verwachte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €205 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een basis rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €770). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Manderveen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Manderveen. Hierbij komt er een lokale expert die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het zonnescherm op de juiste manier ophangen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd goede zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met stang of band is op zich ok, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7664

Plaats een reactie