Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vriezenveen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Vriezenveen? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €77,50. Goede buitenzonwering als een markies is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Tevens win je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal doorzoek je een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze delen we een indicatie van de kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Vriezenveen en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-vriezenveen

Zonnescherm laten plaatsen in Vriezenveen

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vriezenveen via een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het geheel volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk specialisten in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Vriezenveen en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De monteur plaatst het zonneschermen of de jaloezieën zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Vriezenveen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Vriezenveen is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele toepassingen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 tot wel €2875. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire toepassingen.

Informatie en voordelen van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Advies: het zonnescherm kan vies worden door regen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €925 en €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen bedragen tussen de €375 en €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Vriezenveen is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten liggen tussen de €200 tot wel €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €320 en €1275 voor rolluiken bestellen in Vriezenveen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Offerte voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten schommelen tussen de €690 t/m €1800.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Vriezenveen: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen schommelen tussen de €370 tot €975. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan allerlei types zoals lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €60,00 en €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vriezenveen: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijs van €110 tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan prijsindicaties van €55 tot wel €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Vriezenveen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden aanzienlijk veel soorten en materialen als bijv. bamboe, hout, aluminium, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een kostenplaatje van €70 tot wel €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, kunststof, bamboe, stof, hout. Handig voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Vriezenveen inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij circa €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Vriezenveen zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, rolhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten vanaf €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse thema’s: het type systeem, materiaalgebruik, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hieronder bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Vriezenveen in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€820 – €2075
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1450
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1050
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1300
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €140
Lamellen250 x 250 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €340
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Vriezenveen. In het schema hieronder bekijk je een toelichting op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, IKEA en FonQ, Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Husol, Novoferm, Deponti, Bece, Weinor, Toppoint & Copaco, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Swela, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Twenterand

Goedkope zonwering kopen in Vriezenveen? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna tonen wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site kom je ook in contact met monteurs en shops in Albergen, Bruinehaar en Fleringen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest handige zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, designs en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Vriezenveen?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte prijzen helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €625. Screens €210 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €770). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €140 per raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, kleuren en prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Vriezenveen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Vriezenveen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde professional die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het systeem op de juiste wijze monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7670, 7671, 7672

Plaats een reactie