Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vijlen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Vijlen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en kan je al kopen vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een screen is praktisch om zonnestralen te weren. Daarbij realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je enorm veel diverse modellen. Op deze pagina verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens vind je de huidige tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Vijlen (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-vijlen

Zonnescherm laten plaatsen in Vijlen

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vijlen middels een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat alles goed opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je razendsnel experts die werkzaam zijn in de regio. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Vijlen en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. Het installatiebedrijf monteert het uitvalscherm of de shutters zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of alles juist is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Vijlen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Vijlen is het meest effectief om je woning wat te verkoelen. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel prints en afmetingen. De kosten variëren tussen de €475 tot wel €2500. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende keuzes.

Waarom kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Let op: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De kosten schommelen tussen de €800 en €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven variëren tussen de €475 – €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Vijlen is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven variëren tussen de €250 t/m €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven schommelen tussen de €340 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Vijlen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op het karakter van van gebouwen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten variëren tussen de €680 tot €1850.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Vijlen: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten schommelen tussen de €360 tot €825. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest populaire producten.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen diverse modellen zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, elektrische, waterafstotende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €45,00 tot €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vijlen: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en landelijke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een prijskaartje van €95 tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan prijsindicaties van €55 tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Vijlen: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit oneindig veel soorten en materialen zoals bijv. kunststof, hout, bamboe, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie tarieven van €70 tot +/- €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals stof, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Vijlen inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij circa €490 en kunnen oplopen tot €950.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Vijlen zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Deze beschermt tegen insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten beginnen bij €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van meerdere onderdelen: het type systeem, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In de tabel hieronder bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vijlen in juni 2024.

ZonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€805 – €2000
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1250
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €140
Lamellen100 x 50 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €270
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €300
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Vijlen. In de tabel hieronder tonen wij details over de beste verkochte merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Praxis, IKEA, Karwei en FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Ook interessant: Weinor, Novoferm, Toppoint, Bece, Deponti, Roma en Milano, Lumenguard, Copaco, Sunway, Swela, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Vaals

Goedkope zonwering kopen in Vijlen? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema vind je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vind je ook monteurs en bedrijven in Wittem, Lemiers en Eys.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest handige zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Vijlen?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde kosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €220 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €790). Overige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, het formaat, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, prints en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Vijlen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Vijlen. Er komt dan een ervaren installateur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur de producten fatsoenlijk bevestigen. Met deze klusservice ben je zeker van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is op zich ok, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6294

Plaats een reactie