Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Wilp vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in De Wilp? Zonwering is er voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een screen is praktisch om je woning koel te houden. Vaak win je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel afzonderlijke soorten. Op deze pagina verstrekken we een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens delen we de geschatte kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in De Wilp en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-de-wilp

Zonnescherm laten plaatsen in De Wilp

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in De Wilp via een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de juiste wijze vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je razendsnel experts in de gemeente. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit De Wilp en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De vakman levert het uitvalscherm of de plissés zoals besproken. Toets of het volgens de handleiding is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in De Wilp

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering De Wilp is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel modellen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei vormen en formaten. De kosten variëren tussen de €375 en €2500. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest bekende types.

Nieuwe terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Advies: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen schommelen tussen de €825 tot €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven schommelen tussen de €300 en €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in De Wilp is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven schommelen tussen de €200 en €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen liggen tussen de €310 – €1475 voor rolluiken bestellen in De Wilp.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Schrikt inbrekers af.

Het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van het pand. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen schommelen tussen de €610 en €1850.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie De Wilp: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten komen uit tussen de €350 en €925. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €65,00 en €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Wilp: heel simpel zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en karakteristieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €115 tot wel €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een prijs van €55 tot +/- €180.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën De Wilp: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit oneindig veel vormen en materialen als PVC, aluminium, bamboe, hout, stof. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijzen van €85 tot +/- €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals stof, hout, bamboe, kunststof, pvc. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij gemiddeld €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in De Wilp op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij zo’n €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in De Wilp zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, lamellenhor, rolhor, inzethor, voorzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit type weert insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij circa €87,5 en kunnen oplopen tot €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere factoren: het soort systeem, het materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in De Wilp in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1200
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €155
Lamellen100 x 250 cm€70 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €230
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in De Wilp. Hieronder tonen wij een overzicht met de populairste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis, IKEA en Leen Bakker, FonQ, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Overige merken: Roma, Weinor, Deponti, Toppoint, Bece, Novoferm & Sunway, Milano, Swela, Copaco, Lumenguard, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in De Wilp? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema bekijk je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook leveranciers en verkooppunten in Nuis, Loon en Niebert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in diverse kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in De Wilp?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €205 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een normaal rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €795). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €125 per raampartij). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het product, de afmetingen, soort bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in De Wilp?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in De Wilp. In die situaties komt een deskundige expert die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het product op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze service heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met slinger of band is op zich ok, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9367

Plaats een reactie