Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lauwerzijl vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Lauwerzijl? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en regel je al vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals een screen is praktisch tegen hevige zon. Vaak biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan immens veel verschillende combinaties. Op dit platform check je een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens bieden we een indicatie van de kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Lauwerzijl en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-lauwerzijl

Zonnescherm laten plaatsen in Lauwerzijl

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lauwerzijl middels een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product juist vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type systeem past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Lauwerzijl en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf levert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of alles juist is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Lauwerzijl

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Lauwerzijl is heel erg handig om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende vormen en groottes. De kosten variëren tussen de €350 tot wel €2575. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest praktische types.

Advies over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Tip: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven liggen tussen de €850 tot wel €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten komen uit tussen de €350 tot zo’n €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Lauwerzijl is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €400 tot zo’n €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale tarieven liggen tussen de €330 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Lauwerzijl.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Altijd met goede garantie.

Informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven komen uit tussen de €700 tot wel €1625.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Lauwerzijl: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten bedragen tussen de €330 tot €850. Bijgaand delen we veel info over de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden diverse varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €65,00 en €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lauwerzijl: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en rustieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €115 tot €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht kosten van €47,5 tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Lauwerzijl: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit mega veel kleuren en materialen zoals stof, aluminium, PVC, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een prijskaartje van €75 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals hout, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Handig voor imposante / grote ramen en bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven beginnen bij circa €65 en kunnen oplopen tot €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Lauwerzijl professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen starten bij om en nabij de €490 en kunnen oplopen tot €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lauwerzijl zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem weert vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij zo’n €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende onderdelen: het soort model, het gewenste materiaal, de afmetingen en de bediening. In de tabel hierna tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lauwerzijl in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€830 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1600
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€300 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €155
Lamellen200 x 180 cm€70 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €270
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €330
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Lauwerzijl. In de volgende tabel vergelijk je uitleg over de meest bekende merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Praxis, Karwei & Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Toppoint, Bece, Weinor, Roma, Husol, Novoferm & Swela, Sunway, Milano, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Lauwerzijl? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? Hierna tref je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagepartners en shops in Den Ham, Saaksum en Oldehove.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, vormen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Lauwerzijl?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €725. Zonnescreens €215 op basis van één kozijn. In het geval van een terrasscherm betaal je om en nabij de €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een instap-rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €795). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Lauwerzijl?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Lauwerzijl. In die situaties komt een capabele monteur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het model op de goede manier monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is op zich ok, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9885

Plaats een reactie