Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wedde vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Wedde? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest geschikt om zonnestralen te weren. In veel situaties creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit immens veel verschillende producten. Op deze pagina check je een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien delen we gemiddelde tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Wedde en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-wedde

Zonnescherm laten plaatsen in Wedde

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wedde middels een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je razendsnel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type product aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Wedde en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf installeert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Toets of het product goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Wedde

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wedde is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele producten zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in diverse vormen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot €2700. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest gekozen systemen.

Uitleg over terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven komen uit tussen de €875 en €2225.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties variëren tussen de €300 t/m €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Wedde is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen liggen tussen de €400 tot zo’n €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De totale investeringen variëren tussen de €340 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Wedde.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Handige markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten schommelen tussen de €680 t/m €1875.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Wedde: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen liggen zo tussen de €370 en €875. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest interessante types.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk op te hangen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €57,50 en €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Wedde: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en rustieke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €110 tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met onkosten van €47,5 tot €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Wedde: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen zoals onder andere aluminium, PVC, bamboe, stof, hout. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een kostenplaatje van €85 tot €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals stof, bamboe, aluminium, pvc, kunststof. Handig voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Wedde inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, dakramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten bij om en nabij de €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wedde zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, plissé hor, inzethor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Te monteren op: vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse thema’s: het type model, het materiaal, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wedde in juli 2024.

ZonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2000
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1350
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €150
Lamellen200 x 180 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 breed€125 – €340
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Wedde. In het volgende schema tonen wij details over de populairste merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei en Formido, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Check ook: Roma, Husol, Weinor, Bece, Novoferm, Toppoint en Copaco, Lumenguard, Schlappi, Dickson, Swela, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Westerwolde

Goedkope zonwering kopen in Wedde? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bekijk je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook installateurs en bedrijven in Bellingwolde, Vriescheloo en Oudeschans.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We delen nu de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, soorten materialen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Wedde?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De huidige investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Buitenscreens €235 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €770). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de grootte (lengte en breedte), bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Wedde?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Wedde. Dan komt er een gediplomeerde professional die ieder raam inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het systeem op de goede manier ophangen. Dankzij deze service ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9698

Plaats een reactie