Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heerjansdam vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Heerjansdam? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €70,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel verschillende systemen. Op dit platform delen we een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bekijk je gemiddelde tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Heerjansdam en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-heerjansdam

Zonnescherm laten plaatsen in Heerjansdam

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Heerjansdam middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker alles op de goede manier gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Heerjansdam en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De vakman monteert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals jij dat wilt. Toets of het product goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Heerjansdam

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Heerjansdam wordt met name toegepast om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere varianten zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 tot €2825. In de koopgids hierna behandelen we de meest verkochte oplossingen.

Koopgids terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Advies: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten liggen zo tussen de €900 tot €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten komen uit tussen de €475 tot €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Heerjansdam biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen zo tussen de €200 tot €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Heerjansdam.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan de authenticiteit van woningen. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten liggen zo tussen de €620 tot zo’n €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Heerjansdam: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen schommelen tussen de €380 tot €850. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, simpel te installeren, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in diverse dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €47,50 – €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heerjansdam: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een warme en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht prijsindicaties van €100 oplopend tot €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een prijs van €47,5 tot zo’n €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Heerjansdam: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit tientallen dessins en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, hout, stof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een kostenplaatje van €67,5 tot €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. bamboe, hout, pvc, stof, kunststof. Ideaal voor imposante / grote ramen en matchen goed met een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Heerjansdam op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, valramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten vanaf €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Heerjansdam geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit type weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten bij om en nabij de €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal opties: het type systeem, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Heerjansdam in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2000
Uitvalschermtot 5 meter breed€395 – €1475
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €150
Lamellen250 x 250 cm€70 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €270
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €300
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Heerjansdam. In het schema hierna tref je een overzicht met de beste verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis, IKEA en FonQ, Bol.com, Formido, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Husol, Roma, Bece, Weinor, Novoferm, Deponti & Lumenguard, Sunway, Swela, Copaco, Milano, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Zwijndrecht

Goedkope zonwering kopen in Heerjansdam? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen ze je advies geven. Via dit platform vind je ook installateurs en verkooppunten in Brandwijk, Hoek van Holland en Ottoland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest verkochte soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering heeft te maken met: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in verschillende kleuren, vormen en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Heerjansdam?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De gemiddelde onkosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €625. Buitenscreens €285 op basis van één kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een instap-rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €770). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €115 per raam / kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Heerjansdam?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Heerjansdam. In dat geval komt in deskundige monteur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de montagepartner het systeem degelijk aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2995

Plaats een reactie