Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Overslag vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Overslag? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Een goedkoop systeem is er al voor €70,00. Buitenzonwering zoals een screen is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn enorm veel verschillende oplossing. Op deze pagina vind je een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Overslag en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

  • Je woning voelt koeler aan van binnen.
  • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
  • Je bespaart op de energierekening.
  • Je interieur zal minder snel verkleuren.
  • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-overslag

Zonnescherm laten plaatsen in Overslag

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Overslag middels een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het product juist vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

  1. Systeem kiezen

    De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

  2. Breedte en lengte opmeten

    Geef de maten door van het systeem. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

  3. Handmatige of elektrische bediening

    Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

  4. Vakbedrijven vergelijken

    Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Overslag en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

  5. Installeren

    Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De vakman installeert het terrasscherm of de lamellen zoals afgesproken. Loop na of het product goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Overslag

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Overslag is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 tot €2825. In de koopgids hierna beoordelen we de meest bekende toepassingen.

Het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Disclaimer: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De tarieven liggen tussen de €925 tot €2200.

  • Veel gekozen model als terraszonwering.
  • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
  • Moderne eigentijdse look.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €475 en €1300.

  • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
  • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
  • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Overslag is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De normale tarieven komen uit tussen de €325 tot wel €1000.

  • Compact en elegant systeem.
  • Binnen een minuut uitgedraaid.
  • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €290 – €1325 voor rolluiken bestellen in Overslag.

  • Op te rollen in enkele seconden.
  • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
  • Enorm lange levensduur.

Effecten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van woonhuizen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven variëren tussen de €670 en €1650.

  • Authentiek maatwerk mogelijk.
  • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
  • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

  • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
  • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
  • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Overslag: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten komen uit tussen de €370 tot €850. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende varianten zoals transparante, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €50,00 tot €185.

  • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Overslag: zonder problemen zelf aan te brengen.
  • Te bestellen in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een knusse en authentieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een prijskaartje van €100 oplopend tot €425.

  • Nemen weinig ruimte in beslag.
  • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
  • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €60 tot wel €160.

  • Zeer flexibel en elegant systeem.
  • Ook te monteren zonder boren.
  • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Overslag: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. In het assortiment zitten oneindig veel systemen en materialen zoals bijv. kunststof, aluminium, hout, stof, bamboe. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie prijsindicaties van €72,5 tot wel €210.

  • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
  • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van hout, aluminium, bamboe, stof, kunststof. Perfect voor hoge / grote ramen en matchen goed met een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

  • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
  • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
  • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Overslag professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten bij gemiddeld €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

  • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
  • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
  • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Overslag bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten vanaf €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

  • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, valraam, schuifraam.
  • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
  • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 29 april 2024 worden gecalculeerd via meerdere thema’s: het type systeem, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In het schema hierna verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Overslag in april 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€865 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1500
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1400
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €175
Lamellen200 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €360
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Overslag. In de tabel hierna vind je details over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

  • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
  • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
  • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
  • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
  • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
  • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
  • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
  • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
  • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
  • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
  • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
  • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Hubo, Karwei, Gamma en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
  • Overige merken: Bece, Husol, Deponti, Weinor, Toppoint, Novoferm en Dickson, Schlappi, Sunway, Milano, Swela, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Terneuzen

Goedkope zonwering kopen in Overslag? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna verstrekken we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vergelijk je ook monteurs en showrooms in Graauw, Koewacht en Axel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

  • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
  • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
  • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
  • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
  • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
  • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
  • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw pand hangt af van de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, designs en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Overslag?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De gemiddelde onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €270 per raam / kozijn. In het geval van een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €790). Budget soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 per raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, prints en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Overslag?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Overslag. Hierbij komt een capabele expert die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het zonnescherm juist monteren. Op die manier profiteer je van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4575

Plaats een reactie