Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Koewacht vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Koewacht? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel diverse oplossing. Op dit platform vind je een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast doorzoek je een indicatie van de kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Koewacht en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-koewacht

Zonnescherm laten plaatsen in Koewacht

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Koewacht door een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het geheel juist gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je snel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Koewacht en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De specialist monteert het uitvalscherm of de duettes op de gewenste manier. Controleer of het netjes is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Koewacht

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Koewacht is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei designs en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 t/m €2775. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte oplossingen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de twee knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De tarieven variëren tussen de €800 t/m €2225.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten liggen zo tussen de €350 tot wel €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Koewacht is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De normale tarieven liggen tussen de €300 – €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De tarieven variëren tussen de €340 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Koewacht.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Advies over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €660 tot wel €1900.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Koewacht: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen komen uit tussen de €310 tot €975. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan allerlei types zoals elektrische, verduisterende, waterafstotende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €45,00 en €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Koewacht: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Aanbod in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en brocante uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan prijsindicaties van €110 tot zo’n €400.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie prijzen van €60 tot +/- €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Koewacht: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit tientallen vormen en materialen als bijvoorbeeld PVC, aluminium, hout, bamboe, stof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een prijskaartje van €70 oplopend tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals hout, kunststof, stof, pvc, bamboe. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Koewacht voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij zo’n €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Koewacht geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor, lamellenhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij circa €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei keuzes: het artikel, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. Hierna vind je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Koewacht in februari 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2325
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1350
Screens3 – 4 meter breed€250 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1200
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €155
Lamellen250 x 150 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €200
Plisségordijnen150 x 100 cm€125 – €340
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Koewacht. In de onderstaande tabel tref je een aanvulling op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Zie ook: Novoferm, Husol, Deponti, Weinor, Toppoint, Roma en Swela, Schlappi, Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Terneuzen

Goedkope zonwering kopen in Koewacht? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje tonen wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vind je ook monteurs en shops in Axel, Vogelwaarde en Zuiddorpe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We delen nu de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in diverse kleuren, modellen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Koewacht?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €265 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een normaal rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €825). Betaalbare keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €100 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, materiaaltypes, prints en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Koewacht?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Koewacht. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale vakman die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de montagepartner de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger is op zich ok, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 4576

Plaats een reactie