Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Axel vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Axel? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De prijzen beginnen vanaf €75,00. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan ontzettend veel verschillende producten. Via deze website geven we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook bieden we de geschatte kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Axel (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-axel

Zonnescherm laten plaatsen in Axel

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Axel door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem juist aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, energie besparen, inkijk verminderen, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Axel en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De montage-specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals afgesproken. Toets of het product goed is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Axel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Axel wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende varianten zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot wel €2875. In onderstaande alinea beoordelen we de meest populaire oplossingen.

Meer informatie over knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven om te zitten. Tip: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven bedragen tussen de €800 tot €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen variëren tussen de €375 tot wel €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Axel is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven komen uit tussen de €275 tot zo’n €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De tarieven bedragen tussen de €290 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Axel.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Nieuwe markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale prijzen liggen tussen de €680 tot €1825.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Axel: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties bedragen tussen de €360 tot €950. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in velerlei dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, elektrische, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €62,50 en €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Axel: zonder problemen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en rustieke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met onkosten van €110 tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met prijzen van €52,5 tot wel €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Axel: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. In het assortiment zitten mega veel kleuren en materialen zoals PVC, hout, aluminium, stof, kunststof. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met onkosten van €82,5 tot zo’n €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals aluminium, hout, stof, bamboe, kunststof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Axel op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €900.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Axel geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten starten vanaf €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, draairaam, vast raam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal onderdelen: het soort model, het materiaal, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In de tabel hierna bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Axel in juli 2024.

ZonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€845 – €2025
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1575
Screenstot 400 cm breed€270 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €140
Lamellen100 x 250 cm€70 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €320
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Axel. In het volgende schema tonen wij details over de populairste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, IKEA, Karwei, Gamma & FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Roma, Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti, Husol & Lumenguard, Milano, Sunway, Swela, Copaco, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Terneuzen

Goedkope zonwering kopen in Axel? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook installatiepartners en showrooms in Clinge, Zuiddorpe en Nieuw Namen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, vormen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Axel?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Buitenscreens €275 per raampartij. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een basis rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €765). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, bediening, materiaaltypes, dessins en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Axel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Axel. Hierbij komt er een lokale vakman die de raampartij inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het zonnescherm juist bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van perfecte zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met stang of band is acceptabel, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4570, 4571, 4581

Plaats een reactie