Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Loerbeek vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Loerbeek? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en kan je al kopen vanaf €55,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed tegen hevige zon. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben enorm veel afzonderlijke systemen. Op dit platform vind je een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook vind je een indicatie van de kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Loerbeek en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

  • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
  • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
  • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
  • Voorkomt verkleuring van meubels.
  • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-loerbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Loerbeek

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Loerbeek via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm op de goede manier opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

  1. Een soort kiezen

    Je begint met na te denken over welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

  2. Hoe breed en lang is je raam?

    Meet alle maten goed op van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

  3. Handmatige of elektrische bediening

    Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

  4. Montagepartners vergelijken

    Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Loerbeek en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

  5. Installeren

    Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De specialist hangt de screens of de plissés op de gewenste manier. Controleer of de totale constructie correct is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Loerbeek

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Loerbeek is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende producten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende prints en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 t/m €2600. In de koopgids hierna delen we veel info over de beste systemen.

Het kopen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Tip: dit model kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €900 tot wel €2225.

  • Perfect voor terraszonwering.
  • Uitval tot wel drie meter.
  • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties komen uit tussen de €425 tot wel €1275.

  • Een zonnescherm voor ieder budget.
  • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
  • Minder gevoelig voor wind en regen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Loerbeek is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De totale investeringen liggen tussen de €300 en €1200.

  • Een relatief onopvallend systeem.
  • Relatief ongevoelig voor wind.
  • Je behoudt jouw privacy.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten schommelen tussen de €330 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Loerbeek.

  • Te monteren op praktische elke gevel.
  • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
  • Inbrekers buiten de deur houden.

Informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op de sfeer van woningen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen bedragen tussen de €620 tot zo’n €1775.

  • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
  • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
  • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

  • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
  • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
  • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Loerbeek: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €360 – €950. Bijgaand leggen we alles uit over de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel op te hangen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt verschillende types zoals waterafstotende, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €47,50 tot €155.

  • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Loerbeek: gemakkelijk zelf te monteren.
  • Te koop in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een speelse en karaktervolle ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €90 oplopend tot €350.

  • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
  • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
  • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie onkosten van €52,5 tot +/- €185.

  • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
  • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
  • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Loerbeek: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen als onder andere hout, kunststof, stof, PVC, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een prijskaartje van €70 tot €230.

  • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
  • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals bamboe, kunststof, hout, aluminium, pvc. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

  • Voor een strak en minimalistisch interieur.
  • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
  • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Loerbeek voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten bij gemiddeld €490 en lopen op tot €900.

  • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
  • Erg gemakkelijk in gebruik.
  • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Loerbeek bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen starten bij om en nabij de €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

  • Breed inzetbaar: schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam, vast raam, uitzetraam.
  • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
  • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere onderdelen: het type systeem, de materiaaltypes, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder delen we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Loerbeek in april 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€815 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€390 – €1275
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €140
Lamellen250 x 150 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €330
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Loerbeek. In het volgende blokje delen we informatie over de meest bekende merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

  • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
  • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
  • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
  • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
  • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
  • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
  • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
  • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
  • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
  • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
  • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
  • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, IKEA, Praxis en Wehkamp, Formido, FonQ, Kwantum, Bol.com.
  • Andere merken: Husol, Deponti, Bece, Toppoint, Weinor, Novoferm en Dickson, Schlappi, Copaco, Sunway, Lumenguard, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Montferland

Goedkope zonwering kopen in Loerbeek? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna tref je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site kom je ook in contact met leveranciers en verkooppunten in Halle, Zeddam en Wehl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

  • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
  • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
  • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
  • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
  • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
  • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
  • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Loerbeek?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €280 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €765). Gunstiger geprijsde opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €105 per kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, dessins en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Loerbeek?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Loerbeek. In die situaties komt een ervaren professional die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het model fatsoenlijk monteren. Zo geniet je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen starten bij €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7036

Plaats een reactie