Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gelderland vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Gelderland? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende producten. Op deze pagina check je een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij bekijk je een kostenindicatie en adressen van erkende zonwering specialisten in Gelderland (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).

Zonnescherm laten plaatsen in Gelderland

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Gelderland via een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem goed vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en praktische mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Gelderland en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De monteur hangt de screens of de plissés zoals gewenst. Toets of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Gelderland

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere opties: het type product, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In het schema hierna tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Gelderland in april 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€855 – €2200
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€400 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€285 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €175
Lamellen200 x 250 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €360
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Gelderland. In het volgende blokje vergelijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach, Karwei & Bol.com, Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Deponti, Husol, Novoferm, Roma, Bece, Toppoint & Sunway, Lumenguard, Milano, Swela, Copaco, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Gelderland

Bekijk specialisten in: Barneveld, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Putten, Tiel, Buren, Neder-Betuwe, Culemborg, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Overbetuwe, Lingewaard, Wageningen, Ede, Arnhem, Renkum, Rozendaal, Zevenaar, Duiven, Westervoort, Montferland, Brummen, Doesburg, Rheden, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Berkelland, Apeldoorn, Voorst, Losser, Hattem, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe en Heerde.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest praktische soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, prints en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Gelderland?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €275 per raampartij. Bij een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een normaal rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €795). Betaalbare opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per raampartij). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, type materiaal, kleur en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Gelderland?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Gelderland. In dat geval komt in capabele monteur die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Vervolgens kan de vakman het systeem degelijk aanbrengen. Met deze klusservice ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met stang of band is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024